Are salariu uriaş, dar locuieşte în casieria Aparegio

Pe firmă scrie „Aparegio. Relații clienți. Plăți”. Când jurnaliştii au bătut la uşă, marți seara, a răspuns un domn în pijamale. „Nu a fost niciodată casierie”, a spus cel care a răspuns la uşă. Jurnalistul Narcis Daju a făcut o transmisiune live pe internet, în care a spus întreaga poveste.

Potrivit jurnalistului Narcis Daju, cel care a răspuns la uşă este Ion Iliescu, consilierul personal al directorului Aparegio, Traian Pătrăşcoiu. „Are 6.000 de lei salariu, dar nu-şi permite să închirieze o locuință, ci locuieşte în casieria Aparegio”, a punctat Daju, explicând că banii pe care gorjenii îi plătesc pentru apă şi canalizare sunt folosiți pentru huzurul unora.

Nu este o casierie, ci un apartament care aparține Edilitara, firmă a primăriei, şi dat în folosință către Aparegio, societatea de apă-canal. Asta după ce firma Cristal Galaxy, care a aparținut fiicei viceprimarului Aurel Popescu, iar acum este a unui apropiat al acestuia, a fost plătită cu circa 30.000 de lei pentru a amenaja apartamentul.

„A doua zi după modernizare, aici a fost apartamentul luxos al consilierului, nu a fost niciodată casierie”, a mai spus Daju. Acesta are documente potrivit cărora firma care a mobilat apartamentul a facturat inițial patul, salteaua şi alte obiecte de mobilier. Pentru că un angajat al Aparegio a refuzat să accepte aşa ceva la plată, câtă vreme pe hârtie acolo este casierie, factura a fost refăcută, fiind aceeaşi sumă, dar trecute etajere şi birouri.

Daju solicită organelor de anchetă să se sesizeze cu privire la această situație: „Conform legii, ca angajat al APAREGIO, consilierul lui Pătrășcoiu nu avea dreptul la locuință de serviciu și la plata cheltuielilor cu utilitățile. Astfel de fapte vădit infracționale sunt mușamalizate de peste un an, de IPJ Gorj și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”.

Galerie foto


Vizualizări: 11,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: