Arest prelungit pentru copiii de bani gata, traficanţi de droguri

Tribunalul Gorj a prelungit luni, 15 ianuarie, cu încă 30 de zile, mandatele de arestare emise pe numele unor tineri gorjeni implicaţi în traficul de droguri. Unii dintre ei provin din familii înstărite, cum ar fi Nicolae Măroiu, fiul unui om de afaceri.

Tribunalul Gorj a admis luni propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Gorj și a prelungit cu 30 de zile, începând cu data de 21.01.2018 şi până la data de 19.02.2018, măsura arestării preventive a inculpaţilor: Mutu Ioan Romică, Părăianu Radu Constantin, Măroiu Nicolae, Gherghe Mario Eduard, Văduva Costel, Păuna Lucian Florin, Czeller Alexandru, Udrea Alin Andrei și Roncea Nicolae Robert. Un inculpat minor va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Avocaţii au încercat să obţină punerea în libertate, folosind ca argument stabilitatea familiilor din care provin. Nicolae Măroiu este fiul unui om de afaceri din Târgu Jiu, Mario Gherghe „are o situaţie familială foarte bună, mama având un magazin de articole sportive“, Radu Pârâianu este student la ASE.

Gruparea este acuzată de trafic de droguri şi constituire a unui grup criminal organizat.  „În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut că unul dintre membrii grupului infracţional organizat a achiziţionat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantităţi de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul Bucureşti. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracţional şi distribuite în municipiile Bucureşti şi Târgu Jiu de alte persoane, care au aderat la grupul infracţional organizat”, se menţionează în comunicatul DIICOT dat în decembrie. 

Vizualizări: 3,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: