Arestarea directorilor CE Oltenia, discutată din nou marţi

Procurorii anticorupție de la Craiova cer în continuare arestarea preventivă a trei directori din CE Oltenia – Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu - după ce judecătorii Tribunalului Dolj au respins solicitarea DNA. Și Ciobotărică a contestat controlul judiciar. Cererea va fi judecată marți, 31 mai, la Curtea de Apel Craiova.

Tribunalul Dolj a luat ca măsuri controlul judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Ciobotărică și Jianu și lăsarea în libertate totală a lui Antonie. Cei trei directori sunt acuzați că i-au dat ilegal lui Aurel Medințu suma de 120.000 de lei pentru a demisiona din companie. În acest dosar, Ciobotărică a fost și reținut pentru 24 de ore.
Nu pot vorbi între ei despre dosar
Tribunalul Dolj a stabilit și interdicțiile care i se aplică managerului CE Oltenia. Ciobotărică trebuie să se prezinte la organele de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţia comunei Răzvad, județul Dîmboviţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte este chemat, să nu părăsească țara. O măsură relevantă în contextul în care este directorul CE Oltenia este cea prin care i se interzice să comunice cu inculpaţii Jianu Dorina, Antonie Daniel şi martorii Radu Cristian Eugen, Medinţu Aurel, Petroniu Ion, Slăvulete Ioana Delia, Boca Vasile, Olaru Sorin aspecte ce ţin de prezenta cauză, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect. Această măsură îi permite să rămână în fruntea companiei, deoarece interdicţia se referă doar la discuţii despre dosar.
Obligații similare au fost stabilite pentru Dorina Jianu, șefa de la Juridic. În schimb, pentru directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a fost respinsă cererea de arestare fără nicio altă măsură.

Vizualizări: 3,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: