Armonizarea drepturilor salariale din CEO, discutată azi la Turceni

O delegație formată din zece militanți sindicali condusă de președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, se întâlnește astăzi la Turceni cu mai-marii Complexului Energetic Oltenia. Potrivit purtătorului de cuvânt al FNME, Gheorghe Etăgan, principalul subiect de discuție va fi armonizarea drepturilor salariale pentru toți angajații din minerit și energie. În primă fază se vor stabili comisiile de lucru urmând ca de la 1 octombrie să înceapă negocierile propriu-zise.

Marin Condescu, președintele FNME, se așează astăzi la masa discuțiilor cu șefii companiei Oltenia. Întâlnirea este programată pentru ora 13.00 la sediul Sucursalei Turceni. Condescu va fi însoțit de zece lideri sindicali din toate zonele de acțiune ale FNME. ”O delegație de militanți sindicali în frunte cu președintele Condescu va participa la o întâlnire în cadrul CEO. Având în vedere că avem bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, se poate discuta despre o armonizare a drepturilor salariale din minerit și energie. Este cu adevărat important ca începând cu 1 ianuarie 2013, cele patru componente CEO să funcționeze în baza unui singur contract colectiv de muncă”, a declarat Gheorghe Etăgan.

Negocieri cu 1 octombrie

Întâlnirea de astăzi va da practic startul discuțiilor în sensul că se vor constitui comisii de lucru urmând ca negocierile propriu zise să înceapă cu 45 de zile înainte de sfârșitul anului 2012. ”Cel mai probabil astăzi se vor stabili comisiile de lucru dar efectiv negocierile încep în jurul datei de 1 octombrie 2012 adică cu 45 de zile înainte de terminarea anului 2012. Cert este că noi sperăm ca și în cursul anului 2012 să avem o primă indexare care va mai reduce semnificativ diferențele salariale dintre angajații din SNLO şi cei din complexuri”, a precizat Gheorghe Etăgan.

Sindicaliștii se luptă din răsputeri să aducă salariile angajaților din SNLO la nivelul celor din complexuri, respectiv de la 3.100 lei la 3.800 lei.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: