„Artă à la Cluj”, expoziţie la Muzeul Judeţean

Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu şi Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj vor organiza marţi, 17 aprilie, la Muzeul Judeţean Gorj, vernisajul „Artă à la Cluj”. Evenimentul artistic va debuta la ora 17:00.

Iubitorii de artă şi frumos vor putea să vadă cu acest prilej lucrările realizate de cursanţii Şcolii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj, în taberele de creaţie din perioada 2009-2017. Expoziţia va rămâne la Gorj preţ de trei săptămâni. Este vorba de o expoziţie de prezentare a judeţului Cluj, conţinând lucrări care ilustrează de la obiective turistice până la lucrări arhitecturale, statui ale unor personalităţi ale zonei sau râuri şi peisaje din natura judeţului. În aceste lucrări, iubitorii de artă vor putea regăsi Complexul Muzeal „Octavian Goga-Ciucea”, Castelul Banffy de la Bonţida, Biserica de lemn de la Nicula, Complexul arhitectural de la Tăuşeni-comuna Bonţida, Cetatea Dăbâca, cascada „Vălul Miresei” din Răchiţele, Catedrala Armeano-Catolică „Sfânta Treime” din Gherla, Salina Turda, Mormântul lui Mihai Viteazul etc. „Prin acest mesaj artistic al său, Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca doreşte acum, în Anul Centenarului, realizarea unei uniuni artistice cu Şcoala de Artă Târgu Jiu, dar şi cu publicul din această parte de ţară, cel care va admira lucrările clujenilor”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Expoziţia a fost prezentată mai întâi la Reşiţa. „Sperăm ca publicul gorjean, bun cunoscător de artă, să savureze aceste lucrări şi apoi, pornind de la acestea – de ce nu – să vină şi să viziteze judeţul pentru a-i admira frumuseţile”, a spus Vasile Corpodean, managerul şcolii clujene. 

În cadrul vernisajului vor fi şi momente artistice susţinute de cursanţii Şcolii Populare de Arte Târgu Jiu: Ungureanu Marius - chitară clasică, Maria Diana Neagoe şi Emilian Daniel Neagoe - pian. Intrarea va fi liberă pe toată durata desfăşurării expoziţiei.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: