Artiștii care vor concerta la Zilele Municipiului Motru, aleși prin sondaj

Muncipalitatea din Motru a realizat un sondaj în care i-a întrebat pe cetățenii din localitate ce artiști și formații vor să le cânte la Zilele Municipiului. Anul acesta, manifestările vor avea loc în perioada 27 mai-2 iunie, iar spectacolele au fost programate să aibă loc în ultimele trei zile. În urma sondajului, cele mai multe voturi a primit o firmă din Târgu Jiu care s-a angajat că va aduce pe secena de la Motru artiști precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Elena Hasna sau Anna Lesko.

În sondajul organizat de primăria Motru pentru desemnarea societății care va organiza ediția din acest an a Zilelor Municipiului au intrat 4 firme, fiecare cu o listă de artiști, respectiv Emi Events Music, Viobetti Comimpex, Autentic Events și Asociației Pordampi.

Sondajul s-a încheiat luni, 6 mai, iar cele mai multe voturi, respectiv circa 300, le-a primit Emi Events Music. Societatea din Târgu Jiu s-a angajat că va aduse la Motru, în perioada 31 mai-2 iunie, pe artiștii Vasile Ciobanu, Nina Predescu, Roberta Crintea, Elena Hasna, Emanuel Cîrstea, Speak și Ștefania, Emil Badea, Mariana Ionescu Căpitănescu, dar și pe Anna Lesko.

Pe locul al II-lea, ca număr de voturi s-a clasat Asociația Pordampi. Conform primarului Gigel Jianu, va urma o etapă de verificare a dosarelor, iar marți se va stabili concret câștigătorul. Primăria nu va plăti vreun leu pentru organizarea manifestărilor de Zilele Municipiului, spun autoritățile. ”Este fără niciun leu de la bugetul local. Firma care câștigă organizarea se ocupă de tot. Noi putem la dispoziție spațiul, iar, mai departe, cei care vin aici sponsorizează spectacolele, dar către firma organizatoare, nu către primărie. Taxele le încasează organizatorul. Prin contract, așa cum am cerut, trebuie să aducă artiștii cu care au venit în sondaj. Artiștii, scena, luminile, sonorizarea, prezentatorul, cheltuielile cu masa și cazarea artiștilor, protocolul lor. Totul ține de organizator. Când plăteam de la buget, ne costa peste 10.000 de euro”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Și anul acesta vor fi organizate întreceri sportive, atât pentru cei mai mici dintre cetățeni, cât și pentru cei mari. Acestea ar urma să înceapă din data de 27 mai. Municipalitatea spune însă că bugetul de anul acesta este unul de austeritate și că vor acorda câștigătorilor doar diplome. ”Aveam mai multe manifestări programate în săptămâna asta. Atunci când am aprobat bugetul, pentru faptul că nu au fost bani, am tăiat finanțările. Aveam concursuri sporive, de tenis, de fotbal, de table, șah. Și se vor face fără bani și acestea. Fără premii în bani. Vom da doar diplome pentru cei care cîștigă. E adevărat, nu e atrăgător, dar, în situația dată, nu avem ce face”, a explicat primarul din Motru.

Vizualizări: 6,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: