Asistenta şefă de la Oncologie îşi aşteaptă verdictul

O parte din ancheta declanşată în urmă cu un an şi jumătate printre cadrele medicale care se ocupă de soarta bolnavilor de cancer internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost finalizată. Asistenta şefă a Secţiei Oncologie, Simona Creţu, a recunoscut învinuirile care i-au fost aduse pe parcursul cercetărilor şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, în noiembrie 2016, a făcut mai multe descinderi la Târgu Jiu la locuinţele şi cabinetele unor cadre medicale, dar şi la Secţia Oncologie. Simona Creţu a optat acum pentru un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru că pedeapsa pe care o riscă este mai mică decât dacă ar fi ales calea apărării cu probe.

Dosarul său a fost înregistrat la Judecătoria Târgu Jiu la începutul acestei luni, iar, miercuri, magistraţii au stabilit ca un nou termen în proces să aibă loc la începutul lunii mai. Atunci, cel mai probabil, judecătorii vor lua act de acordul încheiat de inculpată şi procurori şi probabil înţelegerea respectivă va fi confirmată printr-o decizie a instanţei. Creţu este asociat unic la Paliativ Med SRL Târgu Jiu, una dintre firmele acuzate că erau folosite ca paravan pentru decontarea unor tratamente fictive aplicate unor pacienţi care existau doar în acte.

La momentul efectuării descinderilor, anchetatorii au mers şi acasă la dr. Mariana Găvănescu, dar şi la alte două asistente de la Oncologie, procurorii vorbind despre un prejudiciu total de 400.000 de lei adus bugetului sănătăţii.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: