Aşteaptă de 16 ani o locuinţă ANL

Peste o mie de târgujieni au depus cereri la primărie în vederea obţinerii unei locuinţe ANL. Cea mai veche solicitare datează de acum 16 ani. Municipalitatea va repartiza în curând 60 de apartamente şi garsoniere ANL. Listele cu punctajele solicitanţilor vor fi publicate pe site-ul primăriei.

40 de apartamente şi garsoniere vor fi repartizate în blocurile noi la care încă se lucrează în zona Narciselor, iar alte 20 de locuinţe sunt în blocurile vechi. Angajaţii primăriei lucrează în acest moment la evaluarea dosarelor şi fac verificări la domiciliile solicitanţilor de locuinţe ANL, împreună cu poliţiştii locali. Vineri, 27 aprilie, ar putea fi încheiate aceste controale, urmând ca municipalitatea să publice listele finale cu punctajele solicitanţilor. După publicare va exista un termen pentru depunerea contestaţilor. O comisie, ce va fi desemnată printr-o dispoziţie a primarului Marcel Romanescu, va soluţiona contestaţiile, iar lista finală va fi aprobată de Consiliul Local. Odată cu emiterea hotărârii vor putea fi emise şi repartiţiile. De această dată sunt luate în calcul doar solicitările depuse până la data de 31 decembrie 2017.

„Sunt circa 1200 de dosare. După verificări, în jur de 200 de dosare vor fi respinse datorită faptului că solicitanţii au avut sau deţin o proprietate. Sunt persoane care au depus dosare cu ceva vreme în urmă şi şi-au cumpărat între timp locuinţe şi acum au venit să-şi retragă dosarele. Sunt mai multe situaţii din cauza cărora pot fi respinse dosarele. De exemplu, nu au loc de muncă, iar asta este o condiţie eliminatorie. În total, cred că vor fi eligibile undeva la 600-700 de dosare. Cea mai veche solicitare este din 2002. Asta pentru că la repartizările precedente nu au fost actualizate dosarele. Dacă nu sunt depuse toate documentele, dosarul nu este luat în calcul”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Solicitanţii unei locuinţe ANL trebuie să aibă până în 35 de ani, iar repartiţia o pot obţine până la împlinirea vârstei de 38 de ani.  

Noi locuinţe pentru tineri

Municipalitatea a semnat zilele trecute contractul cu ANL pentru construirea a încă două blocuri în zona Narciselor. „Noi sperăm ca în prima parte a acestui an să putem să primim finanţarea. Urmează procedura de licitaţie pentru a putea începe construcţia de încă 40 de locuinţe”, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.   

În Târgu Jiu sunt libere şi câteva locuinţe sociale. Și cererile pentru o astfel de locuinţă sunt analizate în această perioadă, procedura fiind similară cu cea de repartizare a unităţilor locative ANL.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: