Atacuri cu unde sonore asupra americanilor din Cuba

Zeci de americani, între care 22 de membri ai ambasadei SUA la Havana, au fost supuși unor atacuri neelucidate, cel mai probabil cu unde sonore. Departamentul de Stat de la Washington a confirmat că sunt și turiști care s-au plâns de simptomele care au declanșat alerta: amețeli, pierderi de auz și de memorie, oboseală accentuată.

Atacurile au avut loc în reședințe și hoteluri frecventate de cetățeni americani. Vineri, ambasada americană a precizat că este vorba de hotelurile Nacional și Capri din capitala cubaneză și că guvernul SUA a impus restricții privind cazarea în clădirile respective. Recepționerii hotelurilor au declarat agenției Reuters că nu știu nimic despre astfel de măsuri, iar managerii nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Ca urmare a incidentelor, SUA și-au retras jumătate din personalul diplomatic din Cuba, iar marți au expulzat 15 diplomați cubanezi.
Guvernul de la Havana a negat orice implicare în atacuri, iar Washingtonul nu a formulat acuzații directe în acest sens.

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: