Ateliere şcolare moderne din vânzarea de sandvişuri

Elevii Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu vor avea posibilitatea să facă practica în şcoală şi să nu mai fie împrăştiaţi la diverşi agenţi economici. Vechile ateliere de tâmplărie, folosite în trecut de elevii Liceului Forestier, au fost modernizate şi transformate în ateliere de lăcătuşerie auto, dispunând inclusiv de elevatoare sau softuri şi testere de diagnosticare auto. Investiţia a fost realizată din vânzarea de sandvişuri în benzinăriile Petrom.

Laboratoarele auto şi de lăcătuşerie ale Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu au fost recent modernizate, iar joi, 26 aprilie, au fost inaugurate în prezenţa autorităţilor locale, judeţene şi a reprezentanţilor OMV Petrom.  Nu mai puţin de 20.000 de români s-au alăturat campaniei sociale „Sandvişul Meseriaş”, iniţiată de OMV Petrom, care a vizat strângerea de fonduri pentru dotarea laboratoarelor din şcolile profesionale. În cadrul campaniei s-au colectat 22.000 de euro, din care 11.000 de euro direct din vânzarea sandvişurilor, diferenţa fiind contribuţia OMV Petrom. De asemenea, Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj a alocat 50 mii lei pentru acest proiect. Astfel, peste 200 de elevi ai Colegiului Auto „Traian Vuia” vor beneficia de condiţii bune de practică.

„Totul s-a îmbunătăţit. Atelierele erau de acum 100 de ani, nu mai fuseseră reabilitate. Cei mai mulţi dintre elevii noştri vin pentru meseria de mecanic auto şi tehnician în transporturi şi au trebuit adaptate la noile specializări pe care le avem în şcoală. De aceste ateliere vor beneficia 250 de elevi care sunt înscrişi la şcoala profesională. Până acum au făcut practică la agenţii economici. Atât sculele, cât şi piesele erau depăşite din punct de vedere tehnologic şi aveam parteneriate cu agenţii economici. Acum vor face practica aici”, a declarat Alina Dănăricu, directorul colegiului.   

Primăria Târgu Jiu a atribuit liceului, în 2017, un autoturism, acesta fiind folosit de elevii care vor să înveţe să şofeze.  

„De drag venim aici şi lucrăm”

Elevii s-au arătat încântaţi de noile ateliere. „Mă bucur. Este chiar frumos, de drag venim aici şi lucrăm la maşini, la lăcătuşerie. Eu sunt la specializarea lăcătuşerie mecanică. Când voi termina studiile, vreau să lucrez ca mecanic auto. Acum am primit şi halate noi, până acum veneam cu ele de acasă”, a spus Adrian Bololoi din Tismana.  

Profesorii spun că tinerii sunt interesaţi să lucreze în domeniul lăcătuşeriei auto. „Au fost aduse aparate de sudură performante, maşini de găurit, mai multe unelte pe care le folosim în domeniul lăcătuşeriei. Tinerii sunt interesaţi de şcoala profesională, unii chiar foarte interesaţi şi foarte deştepţi în domeniul lăcătuşeriei. Să ştie să facă şi acasă la ei unele lucrări cum ar fi îngăurirea, pilirea, polizarea, sudarea”, a explicat Bogdan Vasile, profesor de instruire practică în cadrul colegiului.  

Vizualizări: 1,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: