Atelierele Brâncuși, la final! Cum arată operele

Atelierele Brâncuși au ajuns la final. Cei șase sculptori prezenți la Târgu Jiu și-au finalizat creațiile pe care le vor lăsa moștenire municipiului. Nu foarte multă lume s-a strâns însă să vadă ce au creat sculptorii străini în aproape o lună de când se află la Târgu Jiu. Operele sunt evaluate la câteva zeci de mii de euro, însă

Operele create de cei șase sculptori din Taiwan, Franța, Grecia și România au fost dezvelite miercuri în Parcul Central. Criticii au evaluat lucrările la câteva zeci de mii de euro. Cele mai multe referiri s-au fpcut la opera realizată de sculptoriţa din India, Katta Latika. ”Este forma pe care o cuprinde, o ascunde blocul de marmură și pe care ea o redefinește căutând-o înlăuntrul materiei, înlăuntrul andezitului, ca o vietate subterană, ca o ființă care trăiește sub pământ dar care își definște orizontul exact în spațiul acesta. Este prima formă de sculptură în negativ, de sculptură în adâncul materiei (....). Dacă ar fi să-i dam o valoare vulgară, aceea a leului, toate aceste opere valorează până la 150.000 de euro fiecare, la o evaluare corectă”, a spus Paul Șușară, critic de artă. Prezent la eveniment, ambasadorul Indiei în România, a spus că s-a simțit minunat în marea familie a lui Brâncuși cu atât mai mult cu cât o artistă din India a sculptat și ea la Târgu Jiu și va lăsa opera aici. ”Sunt nu atât de mândru pe cât sunt de fericit că mă aflu aici, la Târgu Jiu, în orașul lui Brâncuși, în marea familie a lui Brâncuși și că alături de mine se află și Latika, un artist din țara mea”, a spus ambasadorul Indiei la București.

Autorităţile locale au profitat de ocazie „să salute” absenţa câtorva oameni de cultură din municipiu. ”Suntem la finalul unui eveniment extrem de important, salutăm prezența tuturor celor prezenți dar salutăm și absența celor care nu au dorit să împărtășească cu noi acest eveniment cultural. Sperăm să ajungă și la urechile dumnealor”, a spus Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. De la eveniment au lipsit Pompiliu Ciolacu, directorul Direcției de Cultură Gorj și la Ion Cepoi, directorul Centrului de Cultură. Potrivit autorităților locale, primăria nu a cheltuit niciun leu cu organizarea evenimentului din acest an, având asigurate sponsorizările necesare.

Galerie foto





Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: