Atentat cu zeci de victime. Un atacator s-a filmat

Zeci de victime sunt ca urmare a unor incidente armate la două moschei din Christchurch. Unul dintre autorii atacului armat de la Christchurch, un australian în vârstă de 28 de ani, s-a filmat în timp ce se deplasa către moscheea Al Noor, din centrul oraşului, conform presei locale.

update: 40 de persoane au murit și 20 au fost rănite.

update 1: Numărul persoanelor decedate a crescut la 49.

Atacatorul s-a identificat ca fiind "Brenton Tarrant" - un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale, iar Twitter a închis un cont de utilizator pe acest nume. El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină. El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă  fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.

Comisarul de poliţiie Mike Bush s-a declarat îngrijorat că filmarea se regăseşte pe reţelele sociale şi a precizat că poliţia face demersuri pentru ca aceasta să fie ştearsă. Poliția a reținut trei bărbați și o femeie, dar nu a dat cifre exacte despre numărul victimelor, presa apreciind că este vorba de zeci de persoane.

Vizualizări: 2,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: