Au apărut primele viroze respiratorii

Schimbările bruşte de temperatură au făcut primele victime în judeţul Gorj. Cei care au avut de suferit din cauza fluctuaţiilor mari de temperatură au fost copiii, care petrec foarte mult timp în colectivitate. Virozele respiratorii au început să aglomereze medicii pediatri, dar şi saloanele Secţiei de Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

După o vară caniculară, temperaturile din termometre au scăzut brusc. Răcirea vremii a coincis cu începerea anului şcolar şi cu intrarea copiilor şi tinerilor în colectivităţi. Variaţiile bruşte de temperatură i-au afectat pe cei mici care au făcut imediat viroze respiratorii. În ultimele zile zeci de părinţi au trecut cu micuţii pe la medic. “Am ajuns la spital cu cel mic pentru că a răcit. L-am dus la grădiniţă şi el este mai sensibil. Dimineaţa a fost frig, la prânz s-a încălzit şi organismul lui a cedat. Acum suntem în spital”, a explicat o mamă.

Vremea este de vină

Specialiştii Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean au internat doar cazurile grave, la restul pacienţilor le-au prescris tratament la domiciliu. Medicii susţin că diferenţele mari de temperatură între primele ore ale dimineţii şi prânz ar fi principala cauză care stă la baza acestor îmbolnăviri. “Fluctuaţiile de temperatură sunt principala cauză care stă la baza acestor îmbolnăviri. Cei mai afectaţi sunt copiii care intră în colectivităţi, iar noi le recomandăm părinţilor să-i îmbrace adecvat”, a declarat medicul Elena Popescu.

Medicii le recomandă părinţilor care-şi tratează copiii la domiciliu să nu-i mai ducă în colectivităţi pentru a nu răspândi virusul. Mai mult decât atât, specialiştii susţin că acesta este de abia începutul sezonului şi se aşteaptă la o avalanşă de pacienţi. “O să avem foarte mulţi pacienţi în perioada următoare, iar recomandarea noastră pentru părinţi e să nu-i ducă pe micuţii bolnavii în colectivitate”, a spus medicul Popescu.

Vremea rămâne în continuare  capricioasă, cu dimineţi şi seri reci şi temperaturi de până la 30 de grade în timpul zilei.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: