Au furat din 11 maşini folosind chei la nimereală

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu au prins în flagrant 4 tineri, suspectaţi că pe timpul nopţii, în baza unei înţelegeri prealabile şi folosind chei potrivite, au comis 11 infracţiuni de furt din autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu.

În noaptea de 21 ianuarie 2012, în jurul orei 03:00, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu au observat în zona parcărilor de la intersecţia str. 23 August cu str. Mioriţei mai mulţi tineri care încercau să pătrundă într-un autoturism staţionat.

Poliţiştii i-au reţinut pe cei 4 tineri, stabilind că aceştia sunt suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Suspecţii, identificaţi ca fiind C.L., de 23 ani, C.I.A., de 20 ani, G.F.G., de 22 ani şi G.V.A., de 21 ani, toţi din comuna Bustuchin, judeţul Gorj, au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate în colaborare cu poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că cei patru suspecţi, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., s-au deplasat cu un autoturism pe raza municipiului Târgu-Jiu, pentru a sustrage bunuri din autoturisme. În baza înţelegerii prealabile, suspecţii, folosind chei potrivite, au pătruns în 11 autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu, iar de aici au sustras diverse bunuri (acumulatori auto, staţii de emisie-recepţie, ştergătoare parbriz etc.), valoarea prejudiciului creat fiind în curs de evaluare.

Pe parcursul cercetărilor, bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, fiind restituite părţilor vătămate.

La data de 21 ianuarie a.c., urmare a probatoriului administrat, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au emis pe numele celor patru suspecţi, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii i-au introdus pe suspecţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 22 ianuarie 2012, să îi prezinte cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii penale a suspecţilor.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: