Au furat pește de la Iordache. Acum mătură șanțurile!

Vești neplăcute pentru indivizii care în toamna anului trecut s-au riscat și au furat pește din bălțile pe care le administrează în zona Turceni fostul primar al orașului, omul de afaceri Ion Iordache. Trei bărbați și o femeie au primit acum condamnări la instanță pentru faptele lor, asta după ce fostul edil a reușit să îi prindă în timp ce acționau.

Bărbații au fost și reținuți pentru 24 de ore în toamna anului trecut, acum, la instanță, ei mergând pe recunoașterea vinovăției, ceea ce le-a ușurat oarecum situația penală. Judecătoria Târgu Jiu i-a găsit vinovați pentru că au folosit plase cu monofilament, dar și pentru că au furat diverse cantități de pește. Soții Veronica și Alexandru Achim, Gheorghe Frătuțu și Iulian Văduva sunt cei patru inculpați din acest dosar, pentru fiecare în parte instanța dispunând o pedeapsă de 1 an și 4 luni, executarea fiind însă suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul celor 2 ani, hoților le-a fost interzis dreptul de a pescui și, cel mai important, au fost obligați să presteze muncă în folosul comunității. Activitatea va fi desfășurată prin intermediul Primăriei Turceni, adică acolo unde Iordache a fost șef, iar instituția este condusă de o rudă a sa.

Puşi la muncă

„Obligă inculpatul Achim Alexandru ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Turceni, pe o perioadă de 90 (nouăzeci) de zile la activităţi constând în lucrări de curăţire a resturilor vegetale aflate pe marginea drumurilor comunale şi judeţene aflate pe raza satului Strâmba-Jiu, Gârbovu, Valea Viei şi a oraşului Turceni (curăţarea de mărăcinişuri şi resturi vegetale); salubrizare străzi, salubrizare şi întreţinere parcuri (colectarea selectivă a deşeurilor, plantat flori); ecologizare pârâu Strâmba-Jiu (curăţarea malurilor de vegetaţie, colectarea gunoaielor); ecologizarea pârâu Jilţu (curăţarea malurilor de vegetaţie, colectarea gunoaielor); lucrări de întreţinere a zonei centrale a oraşului şi a zonelor verzi din oraşul Turceni (curăţarea şi întreţinerea acostamentelor, sădit flori, îndepărtat resturi vegetale, văruire garduri); lucrări de întreţinere a bazelor sportive din oraşul Turceni (curăţat şanţuri de scurgere),ori în cadrul Primăriei Ioneşti la activităţi constând în: întreţinerea parcurilor; întreţinerea drumurilor, rigolelor şi a altor căi de acces în administrarea comunei;păstrarea curăţeniei şi igienizarea localităţilor componente comunei; desfăşurarea de activităţi pentru unităţile şcolare şi grădiniţele de copii;lucrări de întreţinere, amenajare şi curăţenie întreprinse în islazurile comunale”, a stabilit instanța de judecată.

Magistrații au luat act că păgubitul, adică Iordache, a fost despăgubit de cei care i-au furat pește, și acest lucru contând în luarea unei hotărâri care nu îi trimite în spatele gratiilor. Fiecare dintre ei are însă de plătit câte 250 de lei cheltuieli judiciare statului român. În toamna anului trecut, atunci când polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore pe cei trei bărbați din dosar, omul de afaceri preciza că pe soții Achim i-a văzut inclusiv în timp ce stăteau și se sărutau pe proprietatea lui, deși erau la furat de pește și, în mod normal, ar fi trebuit să plece cât mai repede de acolo. Fostul primar a precizat că furtul a fost înlesnit și de faptul că proprietatea sa este una destul de mare, de circa 20 de hectare, hoții fiind convinși că nu vor fi prinși. În zonă, Iordache are și un complex de vânătoare, populat cu diverse specii de animale pe care, altfel, vânătorii le caută prin pădurile patriei.

Galerie foto


Vizualizări: 6,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: