Au gătit şi au absolvit clasa a XII-a!

Un număr de 11 elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Jiu au absolvit clasa a XII-a într-un mod inedit anul acesta. Absolvenţii şi-au dat concursul în a pregăti mai multe preparate culinare, în felul acesta obţinând o calificare în meseria de bucătar. Chiar dacă toţi cei 11 elevi sunt cu deficienţă intelectuală, aceştia au demonstrat că pot fi adevărate genii în bucătărie.

Examen de absolvire inedit anul acesta la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. Un număr de 11 elevi au terminat anul acesta clasa a XII-a şi pentru a putea obţine un certificat de absolvire au trebuit să treacă prin probe de foc. Elevii au pregătit adevărate meniuri pentru comisia de evaluare. „Au avut o tematică pentru acest examen, o tematică aprobată de şcoala noastră şi fiecare elev a trebuit să pregătească pentru examen un proiect teoretic şi o probă practică, un fel de mâncare. Am avut o comisie de evaluare de la Colegiul Economic «Virgil Madgearu» şi profesori de la învăţământul tehnic. Au pregătit salată de boeuf, altul sarmale, altul salată de crudităţi, unul a făcut tort, altul salată cu piept de pui”, a declarat Nicu Baiu, directorul unităţii de învăţământ.

Cert este că şi aceşti elevi vor avea aceleaşi şanse de angajare ca absolvenţii învăţământului de masă. „Acest certificat este conferit de Ministerul Educaţiei Naţionale şi este echivalent cu diploma de absolvire a elevilor din învăţământul de masă, le conferă aceleaşi drepturi. Ei pot cu diploma respectivă să se angajeze. A fost un examen ca la carte. Cei 11 sunt copii cu deficienţă intelectuală”, a declarat directorul Nicu Baiu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: