Au muncit 12 zile fără contract pentru CE Oltenia. Cer mediere!

O asociere de firme care închiriază utilaje carierelor miniere au chemat Complexul Energetic Oltenia la mediere. Asta pentru că, din motive birocratice, au lucrat 12 zile fără contract, între expirarea celui vechi și finalizarea unei noi licitații. Prestațiile nu puteau fi sistate, deoarece este o perioadă în care cererea de cărbune este foarte mare, fiind chiar o chestiune de siguranță națională.

Asocierea de firme este formată din TPSUT, Maninter Car, TPSUT MH, Dogerik Trans și TPSUD. Mediatorul Adela Sgondea a notificat deja CE Oltenia, obiectul medierii fiind „neînțelegeri privind sumele neîncasate pentru Închiriere de utilaje și echipamente de construcții și de lucrări publice cu operator pentru carierele Tismana, Pinoasa, Roșia, Jilț Sud, Jilț Nord, Roșiuța, Lupoaia”, perioada invocată fiind 1-12 iunie 2017.

Potrivit unui document postat pe site-ul companiei, serviciile prestatorilor pentru Jilț Sud și Jilț Nord în cele 12 zile se ridică la peste 350 mii lei, aproape 70 mii lei pentru Lupoaia, circa 165 mii lei la Roșiuța, 334 de mii la Roșia-Rovinari.

Producția companiei în cele 12 zile a fost de 777 mii tone lignit, la care se adaugă 3,4 milioane mc steril.

Contractele pe care le avea asocierea de prestatori cu Complexul Energetic Oltenia au expirat înainte ca noua licitație să fie finalizată, astfel că 12 zile s-a lucrat fără contract valid. Interesant este că în cele 12 zile prestatorii au practicat tarife mai mici decât cele valabile după 13 iunie, stipulate în contract.

Vizualizări: 4,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: