Au plătit prejudiciul, au scăpat de pușcărie!

Doi afaceriști au scăpat de închisoare după ce au dovedit Tribunalului Gorj că au achitat prejudiciul de care erau acuzați într-un dosar de evaziune fiscală. Dosarul l-a vizat și pe un al treilea inculpat, care însă nu scapă de pușcărie pentru că are un cazier plin de condamnări pentru fapte de acest gen.

Mădălin Mandocescu și Florea Rădoi s-au ales cu câte o amendă de 500 de lei după ce au recunoscut acuzațiile ce le-au fost aduse de anchetatori și, de asemenea, au făcut dovada achitării taxelor și impozitelor în cuantum de peste 333.000 de lei. Ei mai au de achitat însă peste 131.000 de lei drept accesorii la impozitele respective.

Cei doi au fost considerați complici în activitatea de evaziune desfășurată de Aurel Gheorghe Stănescu, un individ care are diverse condamnări, pronunțate la instanțe din Iași, Baia Mare și Botoșani. Acum a venit rândul să aibă o condamnare și la Târgu Jiu. „Dispune ca inculpatul să execute alături de pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1609 din 28.05.2010 a Judecătoriei Iaşi, pentru care s-a menţinut revocarea, inculpatul având de executat o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare”, a decis Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 3,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: