Au refuzat un loc de muncă. Preferă ajutorul social!

Au fost rugaţi cu un loc de muncă, dar l-au refuzat. S-a întâmplat în mai multe localităţi din judeţul Gorj, unde o firmă de prospecţiuni a căutat forţă de muncă. Într-o singură comună, societatea a făcut o ofertă de câteva sute de locuri de muncă, dar a plecat cu mâna goală pentru că nimeni nu a vrut să semneze un contract.

Localitatea Aninoasa mai are puţin peste 4.000 de locuitori. Niciun loc de muncă nu e vacant în zonă, dar nici oamenii nu sunt dornici să muncească orice. Drept dovadă stă încercarea unei firme de a face angajări în zonă.

„Nu ştiu să mai fie locuri de muncă la agenţii economici din comună. A fost însă o situaţie foarte neplăcută pentru mine. O societate comercială pentru prospecţiuni geologice a avut nevoie de aproximativ 200 de persoane pe la sfârşitul anului trecut. Le-am explicat şi beneficiarilor de la 416 că există posibilitatea să se ducă şi ei să aibă un loc de muncă, dar nu a vrut niciunul să meargă să se angajeze, din păcate”, a spus Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa.

Astfel de probleme au fost întâmpinate şi la Turburea sau Bărbăteşti. De aceeaşi firmă care a căutat forţă de muncă în zonă. „Şi la noi în comună a venit această firmă. Au căutat oameni să-i angajeze, dar n-au prea vrut. Eu ştiu că s-au angajat doar vreo 15 persoane. Dintre acestea, zece sunt oameni tineri, care chiar erau pe lista de ajutoare sociale şi acum sunt în continuare la această firmă. Au avut deplasări şi prin alte oraşe, au făcut studii şi acum sunt la Bucureşti”, ne-a spus Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

La nivelul judeţului Gorj, peste 7.000 de persoane figurează în baza de date a Agenţiei de Şomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

Vizualizări: 3,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: