Au strâns o remorcă de oase de pe marginea Jiului

Verificări în urma imaginilor de groază postate pe Internet în localitatea Turcineşti. Reprezantanţii Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi primarul din comună au mers în control pe malul Jiului. Şi ei au rămas şocaţi de ce au văzut. Zona era sufocată de oase de animale.

Din primele estimări ale medicilor veterinari, oasele ar aparţine doar unor bovine. „Au fost aruncate aici de un an, un an şi jumătate. Pe unele a crescut iarba, altele sunt aruncate mai recent. E greu să ne dăm seama cine le-a aruncat. Nu am găsit crotalii, nu am găsit nimic care să ne ducă la făptaş”, ne-a spus Ion Iliuţă, inspector în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare Gorj.

Echipele de control au umplut o remorcă cu oase. Au fost strânse aproximativ 500 de kilograme de resturi de animale. „Cine taie animale să le şi arunce oasele unde trebuie”, a fost avertismentul primarului din Turcineşti. Dumitru Modrea a explicat că terenul respectiv aparţine Hidroelectrica. „Am făcut numeroase adrese către această firmă. Terenul trebuie păzit. Dacă nu e păzit, se întâmplă ce s-a întâmplat şi acum. Noi am tot sesizat firma. Ne spune mereu că nu are bani. Facem acum curăţenie cu banii noştri, dar trebuie să-i recuperăm cumva apoi”, a spus edilul.

Pe lângă peisajul de groază, mirosul era insuportabil în apropierea apei. „Este groaznic. Nu ştiu cine a putut să facă aşa ceva. Vă daţi seama că doar cei care taie animale au adus oasele aici. Cei care nu taie decât porcul sau viţelul din curte nu are atâtea oase”, a spus un localnic care a participat la curăţirea zonei.

Galerie foto




Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: