Au sunat la 112 după ce au exagerat cu mâncarea și băutura

Sute de gorjeni au chemat salvarea după ce au mâncat ori au băut prea mult de Paște. Au fost circa 400 de cazuri unde au fost trimiși medicii. Nici pompierii nu au avut zile prea liniștite. Au fost solicitați la mai multe incendii și accidente. În comparație cu anul trecut, au fost de trei ori mai puține apeluri la 112, în preajma Sărbătorilor Pascale.

Echipajele de la Ambulanță au fost suplimentate în perioada Paștelui. Din experiența anilor trecuți, gorjenii exagerează cu mâncarea sau alcoolul și așa ajung pe patul de spital în loc să petreacă sărbătorile acasă. “Serviciul de Ambulanță asigura permanență. Îndeosebi, în perioada sărbătorilor, noi suplimentăm echipajele pentru eventuale solicitări în plus. În perioada 26 aprilie – 30 aprilie, au fost 364 de solicitări. Pentru solicitările mai importante, de exemplu, pentru colică abdominală, 22 de solicitări, pentru stare de ebrietate 14. În noaptea de Înviere, au fost 29 de intervenții. În comparație cu anul trecut, au fost de trei ori mai puține solicitări”, a transmis Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Vacanță n-au avut nici pompierii în aceste zile. Și n-au dus lipsă de solicitări nici ei. “În ultimele trei zile, instituția noastră a intervenit la peste 50 de intervenții, marea majoritate a acestora reprezentând intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat. Au existat și situații de urgență generate de incendii, precum și accidente rutiere soldate cu victim, iar, împreună cu celelalte instituții care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, am gestionat aceste situații neplăcute și i-am ajutat pe oameni”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: