Au venit în România să doarmă în sicrie

Doi fraţi din Canada, Tami şi Robin Varma, au petrecut noaptea de Halloween în Castelul Bran, după ce au câştigat un concurs organizat de un cunoscut site internaţional specializat în rezervări turistice. Cei doi au dormit în ”sicrie de lux, căptuşite cu catifea”, amplasate în presupusa criptă a lui Dracula. Castelul Bran a fost astfel închiriat pentru o noapte, pentru prima dată după anul 1948. Oaspeţii au avut permisiunea de a explora întregul castel, toate cele 57 de camere ale sale şi ”labirintul de coridoare iluminate cu felinare, ungherele înfiorătoare şi scările care scârţâie”.

Oaspeţii au fost rugaţi să nu aducă cu ei usturoi, nici obiecte impregnate cu miros de usturoi sau bijuterii din argint. De asemenea, invitaţii au fost rugaţi să nu plaseze niciodată obiecte în forma unor cruci şi să nu îşi facă selfie-uri în faţa oglinzilor.

Castelul Bran, amplasat în Munţii Carpaţi, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, este o uriaşă fortăreaţă medievală. Se crede că l-a inspirat pe Bram Stoker atunci când a scris romanul ”Dracula”.

Vizualizări: 2,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: