Au votat pentru susţinerea lui Tudor cu buletinele pe masă

Consiliul Local Târgu Jiu a votat joi, în şedinţă extraordinară, proiectul privind revocarea viceprimarului Adrian Tudor, proiect iniţiat de Eduard Lădaru, în urma scandalului privind iluminarea Coloanei Infinitului. Un număr de 12 consilieri a votat împotriva revocării, 6 pentru şi un vot a fost nul. Au lipsit consilierii Nicolae Bobu şi Eduard Berca de la PNL. Eduard Lădaru este nemulţumit de modul în care au votat pesediştii.

Eduard Lădaru, consilier local ALDE, susţine că pesediştii nu au respectat procedura de vot. „Consilierii PSD nu au votat secret, am votat la vedere. Deşi trebuiau să voteze la cabină, ca noi toţi, ei au votat pe masă, cu buletinele de vot la vedere. Probabil, aşa le-a fost impus de la partid, ca să fie văzuţi”, a declarat Eduard Lădaru.
Proiectul privind revocarea lui Adrian Tudor din funcţia de viceprimar a fost respins cu 12 voturi. „După acest vot m-am convins că majoritatea consilierilor locali sunt de acord cu minciuna, sunt de acord să aibă un viceprimar care minte public şi care nu dă doi bani pe alegători. Era vorba să ne departajăm noi, consilierii care nu-i mai susţinem pe cei care mint, trebuia să luăm atitudine, iar majoritatea a fost de 12 pentru, probabil din partea consilierilor PSD şi a consilierilor PSRo”, a precizat Lădaru.
De la şedinţă au lipsit consilierii Nicolae Bobu şi Eduard Berca de la PNL. „Au lipsit domnul Bobu şi domnul Berca, dată trecută s-a spus că proiectul de revocare nu poate să intre pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare pentru că nu este o urgenţă, se pare că până la urmă a fost o urgenţă şi l-au pus pe ordinea de zi. Oamenii nici măcar n-au ştiut că este pe ordinea de zi”, susţine Eduard Lădaru.
Liberalul Nicolae Bobu confirmă spusele lui Lădaru. „Am lipsit de la şedinţă pentru că, fiind avocat, la ora 15 şi 10 minute am ieşit din sala de judecată. Nici măcar nu ştiam că este acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local. Nu este un proiect care trebuia băgat în şedinţă extraordinară. Dacă ştiam că acest proiect este pe ordinea de zi, vorbeam cu un coleg să mă substituie, măcar o jumătate de oră, până ajungeam eu”, a declarat Nicolae Bobu.
Liberalul spune că n-avea niciun interes să voteze cu PSD. „Eu sunt de acord cu revocarea, nu m-am opus. Dacă la numire noi, liberalii, am votat împotrivă nu puteam să ne abţinem acum”, a precizat Bobu.

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: