Au vrut să taie banii de la organizarea alegerilor pentru a-și mări salariile

Cinci ore a durat joi ședința de Consiliu Local Târgu Jiu, o ședință cu bâlbâieli, cu consilieri total nepregătiți, cu funcționari care nu reaușeau să se facă înțeleși. Cinci ore până la pauza de consultări, în care directorii din primării au refăcut bugetul pentru a acorda o majorare salarială cerută cu insistență de viceprimarul PSD Aurel Popescu și susținătorii lui. Popescu a cerut o majorare de 10%, dar i-a fost imposibil să spună de unde, deși a făcut propuneri șocante, de la tăierea fondurilor pentru organizarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, până la tăierea banilor de corespondență pentru Direcția Publică de Venituri, astfel încât nici în acest an instituția să nu își poate îndeplini obligația legală de a emite decizii de impunere plătitorilor de taxe și impozite.

După primele discuții, consilierul PSD Viorel Petcu a propus ca majorarea salarială să fie de 5%. Au urmat zeci de minute de discuții, pe alocuri penibile, în care discuțiile erau la modul: “Banii ăștia pentru ce sunt? Îi tăiem și îi punem la salarii”.

Consilierii locali se uitau să taie bani de la dezvoltare sau să blocheze angajările pe posturi rămase vacante prin pensionarea unor funcționari.

Consilierul demisionar Toader Pasti de la PSD a spus că de majorarea salariilor ar trebui să beneficieze doar cei care merită. “Sunt pentru creșterea salariilor în primărie, dar nu la toată lumea, ci doar la aceia care merită și singurul care ne poate spune cine merită și cine nu este primarul municipiului Târgu Jiu, care asta trebuie să facă, să premieze oamenii care muncesc și nu pe toată lumea, pentru că la comisii și în plen aceiași oameni vin și susțin proiectele, aceiași oameni care vin să suporte toate lucrurile acestea și nu mi se pare corect, în condițiile în care niciunde în țară nu au crescut salariile, ci s-a scăzut din salarii acea indemnizație de hrană, la Târgu Jiu noi să creștem salariile, să dăm și vouchere de vacanță, să dăm și indemnizația de hrană și să spunem că nu ne ajung banii”, a spus Toader Pasti.

În final, după cinci ore de ședință și două ore de discuții pe acest subiect, primarul liberal Marcel Romanescu a propus o majorare de 3% și a cerut două ore de pauză pentru ca aparatul primăriei să găsească sursele și să refacă bugetul. Consilierul Eduard Lădaru de la ALDE continua să calculeze și găsise de unde să taie circa 600 de mii de lei, dar viceprimarul Aurel Popescu a dat comanda “Gata, Edi!”. Consilierii s-au retras din sală după ora 18.00, iar o parte din ei au revenit la ora 20.00 pentru a vota bugetul. Majorarea salarială de 3% vine în condițiile în care câștigul mediu net în primărie depășește patru mii de lei.

Vizualizări: 2,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: