Audieri de tot râsul în dosarul furtului averii îngropate în pământ

Ancheta desfășurată acum un an și ceva în dosarul dispariției unui borcan îngropat într-un garaj din Dănești, în care se aflau vreo 30.000 de dolari, a dus la trimiterea în judecată a unui tânăr din municipiul Târgu Jiu care, între timp, a ajuns în spatele gratiilor într-o poveste și mai penală decât aceasta.

Ion Adrian Picincu are de executat o condamnare definitivă de 2 ani și 9 luni pentru trafic internațional de droguri, pedeapsa fiind dată anul acesta de Curtea de Apel Craiova. Picincu a fost prins anul trecut de procurorii DIICOT Craiova când, împreună cu un amic de-al său, încerca să vândă droguri, acum amândoi fiind condamnați.

Prinderea lui s-a realizat însă la scurt timp după ce dispăruseră zecile de mii de dolari din borcanul îngropat în garajul lui Dorin Zdrăncălie. Omul fusese plecat la muncă în Portugalia, iar când a venit acasă și-a găsit ușa de la garaj forțată, iar borcanul era gol, el bănuindu-și atunci fiica de dispariția banilor. Picincu a fost însă cel trimis în judecată de procurori sub acuzația de furt, în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu fiind audiată ca martoră fiica lui Zdrăncălie. Adolescenta a povestit instanței că i-a dat banii lui Picincu ba pentru că era amenințată de acesta, ba că ei îi era frică, ori pentru că spera că dacă îi dă și mai mulți bani din borcanul tatălui îi va recupera pe cei dați anterior.

Judecătorul de caz avea însă la dosar în fața sa transcrieri ale conversațiilor purtate de cei doi pe aplicația de messenger a telefoanelor mobile, din discuții nerezultând că la mijloc ar fi fost amenințări. Din contră, relația dintre fată și băiat părea una cu care tatăl adolescentei oricum nu a fost de acord. Întrebată de ce i-a dat totuși la un moment dat 7.000 de dolari lui Picincu, minora a menționat că „a spus că se duce la Milano ca să cumpere răsaduri, semințe, verdețuri”.

Mirat, judecătorul a întrebat dacă tânăra a crezut vorbele respective și a aflat că „da”. După care martora a menționat că după câteva zile a fost chemată de Picincu în centrul municipiului ca să vadă „răsadurile”. Erau, de fapt, droguri aduse din Italia, declarațiile respective stârnind rumoare atât în sală, cât și în boxa inculpaților, acolo unde Ion Adrian Picincu a trebuit să asculte vorbele celei care acum un an îi mai dăduse bani și să își cumpere o mașină.

Toată suma de bani aflată în borcanul îngropat în garaj reprezenta economiile familiei adolescentei, precum și sume trimise din Statele Unite ale Americii de o rudă. Dorin Zdrăncălie menționa la vremea respectivă că nepotul de peste ocean dorea să își facă și el o casă în Gorj, dar acum economiile sale ținute la borcan sunt „praf”, iar șansele ca banii să fie recuperați sunt minime.

Vizualizări: 5,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: