Audieri la buza şanţului, pentru referendumul antiBălu de la Fărcăşeşti

Audieri pe marginea drumului în comuna Fărcăşeşti. Mai mulţi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au bătut din poartă în poartă la cetăţenii care au semnat tabelul pentru demiterea primarului Dănuţ Bălu. Poliţiştii au demarat ancheta la solicitarea Prefecturii Gorj. Oamenii legii verifică dacă localnicii îşi recunosc semnăturile.

Poliţiştii au împânzit vineri comuna Fărcăşeşti. Oamenii legii au bătut din poartă în poartă la cetăţenii al căror nume se află pe tabelul pentru organizarea referendumului la Fărcăşeşti. Cetăţenii au fost întrebaţi de oamenii legii dacă îşi recunosc semnăturile. „Au venit să ne întrebe dacă ne recunoaştem semnăturile de pe tabel şi să dăm o declaraţie. Este de râsul lumii să stăm cu poliţistul la poartă pe bancă şi să dăm explicaţii. Au venit la noi că suntem mai bătrâni. Eu nu am ce să spun mai mult decât că am semnat acel tabel şi că îmi recunosc semnătura”, a spus o femeie din satul Peşteana.

Declaraţii scrise pe genunchi

O parte din cetăţeni a primit invitaţii pentru a se prezenta la postul de poliţie din Fărcăşeşti, iar alţii au dat declaraţii pe marginea drumului. „Eu de exemplu am fost audiat pe marginea drumului, pe şanţ ca să spun aşa, iar alţii au dat declaraţii la poliţie. Eu am scris ce am avut de spus pe genunchi, în faţa porţii, dar nu mi se pare normal. Au mers aşa din poartă în poartă, au strigat să iese oamenii afară, ca să-i ia la întrebări. Probabil s-au plictisit să împartă citaţii. Eu nu am nicio treabă cu audierile astea, pentru că înţeleg că au fost trimişi de cei de la Prefectură”, a declarat unul dintre cei audiaţi.

Audierile trebuiau făcute la poliţie

Ancheta poliţiei s-a făcut la o solicitare a Prefecturii Gorj, însă oamenii trebuiau să dea declaraţii în sediul poliţiei şi nu pe marginea drumului. „Audierile s-au făcut la o solicitare a prefecturii Gorj şi au fost desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru a vedea dacă tabelele pentru organizarea unui referendum în vederea schimbării primarului au fost semnate de cei care apăreau pe listă. În mod normal audierile ar fi trebuit să aibă loc în postul de poliţie de la Fărcăşeşti, acolo unde oamenii au fost citaţi. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Localnicii se tem de audieri

Unii localnici se tem de audieri şi nu sunt de acord cu ele. Cei care au fost luaţi la întrebări susţin că au semnat acele tabele. „Normal că ne este frică. Toţi se sperie când văd poliţia şi procuratura la poartă şi-i pune să dea cu subsemnatul. Eu nu am nicio trebă pentru că eu am semnat pe acel tabel, dar sunt oameni care se sperie şi nici nu se mai duc la referendum dacă se face. Se întâmplă exact ca în comuna Bâlteni. Cei care au semnat nu au de ce să se sperie”, susţine o femeie din Fărcăşeşti.

Primarul din Fărcăşeşti este de acord cu ancheta făcută poliţişti pentru că există suspiciuni că s-ar putea repeta şi aici situaţia de la Bâlteni. „Nu ştiu prea multe lucruri despre aceste audieri, ştiu doar că s-au făcut la solicitarea Prefecturii Gorj”, a declarat primarul. Semnăturile au fost strânse de contracandidaţii  lui Dănuţ Bălu, care nu au putut să-l învingă la alegeri, dar care vor să-l demită pe acesta prin referendum.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: