Augustin Manțog, motreanul cu brațe de fier. Vrea să câștige Mondialul de skandenberg!

Un motrean este unul dintre cei mai buni sportivi la skandenberg. Anul acesta a obținut titlul de dublu campion național și de dublu vicecampion european la skandenberg, categoria Grand Master Men. Titulatura de „dublu” vine de la faptul că luptă la ambele brațe și a câștigat cele două competiții pe fiecare braț în parte. Augustin Ion Manțog, în vârstă de 49 de ani, și-a propus să câștige Campionatul Mondial de Skandenberg din Ungaria.

Augustin Ion Manțog este din satul Însurăței, arondat municipiului Motru. Este căsătorit și are doi copii, o fată care lucrează în Germania, ca asistent medical, și un fiu care este agent de poliție, la Constanța. Sportivul a lucrat mulți ani pentru minerit, ca salvator minier la stația de salvare minieră Motru. Acum lucrează ca agent de securitate la o firmă de pază și protecție, desfășurând activități pe zona Motru. Practică acest sport de multă vreme, din pasiune. „Este un hobby al meu. Practic de mult timp acest sport, însă de performanță din anul 2010. Sunt un sportiv cam independent, mă antrenez acasă. Mi-am făcut totul, aparatură, absolut tot, mi le-am făcut singur: haltere, gantere, bară de tracțiune, frânghii, scripeți, de forță. Și mai fac câte o dată, mă mai întâlnesc cu băieți, cu sportivi, care participă și ei la competiții. Facem, cum îi spunem noi, o masă. Adică ne pregătim să vedem ce nivel avem. Acest sport nu îmi aduce beneficii financiare, pentru că nu caut sponsori. Îl fac pentru mine, de plăcere”, a declarat Augustin Manțog.

Vrea titlul suprem

De-a lungul anilor, Manţog a înregistrat o mulțime de rezultate. În acest an a câștigat Campionatul Național care s-a desfășurat la sfârșitul lunii aprilie la Codlea, în județul Brașov, obținânt titlul de dublu campion național. În perioada 14-21 mai a participat la Campionatele Europene de Skandenberg care au avut loc în localitatea Katoweice din Polonia, primind titlul de dublu vicecampion european la categoria Grand Master Men. Acum, Augustin Manţog și-a propus să câștige Campionatul Mondial de Skandenberg ce se va desfășura în luna septembrie în capitala Ungariei. „Cea mai bună performanță a mea anul acesta am avut-o. Am mai participat o dată la Mondiale, dar a fost nivelul ridicat și nu am fost destul de bine pregătit. Acum este prima dată când ies pe ambele brațe. Mulți sportivi se bat numai pe un braț, eu mă bat pe ambele. Ținta mea este să fiu campion mondial”, a mai spus sportivul.  

Galerie foto


Vizualizări: 5,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: