Aurel Popescu, despre retragerea din politică: Voi analiza foarte serios

Viceprimarul Aurel Popescu a fost reconfirmat luni seara în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Târgu Jiu. Fostul consilier local Alin Rădulescu s-a abţinut de la vot, ceilalţi pesedişti fiind de acord ca Aurel Popescu să rămână la cârma organizaţiei municipale, deşi a pierdut alegerile de la Târgu Jiu.

Reporter: Aţi primit un vot de încredere din partea PSD, deşi aţi pierdut alegerile de la Târgu Jiu...

Aurel Popescu: A avut loc o şedinţă la organizaţia municipală a Partidului Social Democrat Târgu Jiu în care s-a făcut o analiză foarte clară asupra alegerilor parţiale care au avut loc în acest an şi fiecare membru al Biroului Permanent Municipal şi-a spus punctul de vedere vizavi de alegerile respective. După dezbaterile care au avut loc, după analiza fiecăruia, era firesc să se dea un vot de încredere atât pentru mine, cât pentru întreaga structură. Era firesc să spunem cu toţii dacă formula este bună şi poate continua sau se renunţă şi se trece la o altă fază. S-a dat acest vot de încredere, cu o singură abţinere, toţi colegii au fost de acord să continuăm lupta pe care am dus-o permanent pe scena politică. Cu toţii au fost de acord să întărim acolo unde a fost cazul.

Rep.: Votul de încredere a fost şi pentru o viitoare candidatură la alegerile din 2020?

A.P.: Nu am discutat abolut deloc de candidaturi, nu a fost niciun subiect pe această temă, nu am discutat decât efectiv de organizarea biroului permanent şi a organizaţiei municipale PSD. A fost un vot care ne-a creat tututor starea pe care trebuie să o avem pentru ca lupta pe care o începem să fie una care să ne încurajeze.

Rep.: Şi totuşi cineva vrea să fiţi schimbat din fruntea PSD Târgu Jiu. Ce spuneţi despre declaraţiile preşedintelui Cârciumaru?

A.P.: Vreau să vă spun că am purtat discuţii cu domnul senator Florin Cârciumaru. Nici de departe nu mă vrea schimbat din fruntea organizaţiei municipale, nici de departe nu a aruncat întreaga vină în spatele lui Aurel Popescu. Chiar a ţinut să sublinieze faptul că interpretările care s-au dat cuvintelor domniei sale au fost unele puţin exagerate. Nu pot spune că cineva îmi vrea mie schimbarea, e posibil să îmi vrea cineva schimbarea, nu cred că ne iubeşte nimeni în totalitate indiferent de organizaţia din care facem parte şi indiferent de instituţia din care facem parte.

Rep.: Spunea Florin Cârciumaru că în 2020 ar fi bine să vă retrageţi. Cum comentaţi?

A.P.: Este un sfat binevenit şi cu siguranţă în 2020 voi analiza foarte serios dacă să mai rămân în politică sau să merg din nou în viaţa privată.

Rep.: S-a discutat în şedinţa PSD şi situaţia domnului Luis Popa?

A.P.: Domnul Luis Popa este un membru al organizaţiei PSD foarte atent la ce se întâmplă în viaţa politică, chiar a ţinut să sublinieze în cuvântul pe care l-a avut că interpretarea a fost eronată şi nu a vrut de departe să facă trimitere către PSD atunci când a luat poziţie în discuţia apărută în cadrul contractului Polaris.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: