Autodistrugerea Antenei 3 (II)

Spuneam, în numărul trecut, că noua strategie a Antenei 3 (delirul necontrolat și acuzațiile neprobate) e de natură să le fidelizeze cele câteva mii de fanatici. Și întrebam ce se întâmplă cu restul telespectatorilor. Răspunsul, mai jos:

Restul a început să se cam prindă. Știu oameni care se uită la Antena 3 dintotdeauna. Părerea lor, a majorității telespectatorilor Antena 3, despre această televiziune s-a degradat spectaculos. Acum un an erau cuceriți de Badea, îndrăgostiți de Gâdea, îi termina Dana Grecu cu tupeul ei. Acum sunt furioși. Îi înjură. Râd de ei. Îi privesc de sus. Și, cel mai important, nu-i mai cred. Nu mai cred nici un cuvânt. Continuă să se distreze urmărindu-i pe nebuni, dar s-au detașat de tot delirul și se amuză de undeva de departe.

Antena 3 și-a gândit prost strategia. Reporterașii care fac jocurile îmbuibaților ce apar pe sticlă sunt discreditați pe vecie, bieții de ei. Mă întreb cum îi privesc prietenii. Mă întreb dacă au curajul să-și privească în ochi propriii copii, acasă. Cred că le spun micile lor progenituri, când se întorc gârboviți de la serviciu: ”Bine, tati, dar tu chiar mănânci rahat pe holuri pe la parlament așa, pe 15 milioane? Nu pe 3000 de euro plus cadouri, ca Badea?”.

Antena 3 e compromisă, laolaltă cu toți cei care lucrează acolo. Nu mai există cale de întoarcere, instrumentul de propagandă va fi dat greș. Din păcate pentru ei, au căzut în capcana în care căzuse și USL-ul: au crezut că încă se poate. USL-ul a aflat pe propria piele că nu se mai poate. Acum avem internet, avem Europă, avem informație, avem filme, avem cărți, avem TV prin cablu cu posturi străine, nu mai vorbesc de prieteni normali la cap care trăiesc în străinătate. Manipularea unilaterală, repetată și fără nuanțe a devenit imposibilă. Oamenii nu mai sunt chiar atât de proști. Contrar lui Băsescu, așadar, vă recomand tuturor să vă uitați la Antena 3. E o plăcere să-i vezi autodistrugându-se. Cu fiecare minut, joacă în slujba binelui fără să dorească asta. Își dau autogol după autogol. Cu fiecare enormitate pe care o spun se discreditează mai mult și câștigă fani pentru tabăra adversă. Care-i tabăra adversă, întrebați? Nu, nu PDL-ul. PDL-ul e o tabără adversă aproape la fel de penibilă. Tabăra adversă suntem noi. Oamenii.

www.mantzy.ro

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: