Automacara lovită frontal de un autocamion. Șoferii au murit – FOTO, VIDEO

Un gorjean de 42 de ani, din Prigoria, și un alt bărbat, din județul Argeș, au murit vineri la prânz, după ce mașinile de mare tonaj pe care le conduceau s-au ciocnit frontal. Accidentul a avut loc la Bumbești Pițic, pe DN 67, cel pe care se pune criblură, dar într-o zonă în care nu a ajuns lucrarea, asfaltul fiind curat. Culmea este că una din mașini, un autocamion cu numere de Argeș, era încărcat chiar cu criblură pe care o ducea înspre Vâlcea.

Acest autocamion a intrat pe contrasens și a izbit în plin automacaraua condusă regulamentar de gorjeanul Aurel Nicolae. Martorii și polițiștii spun că impactul a fost direct, fără urme de frânare, doar Nicolae încercând să se ducă cu mașina în șanțul din dreapta pentru a putea evita accidentul. Automacaraua condusă de acesta s-a făcut praf, avarii puternice suferind și capul tractor al autocamionului ce transporta zeci de tone de criblură.

„Am auzit bubuitura și am ieșit să văd ce se întâmplă. Tirul ăsta era deja la mine pe podișcă, în fața porții, și m-am dus să pun mâna pe șofer ca să îl ajut. Era ieșit în afară, prins între fiare, nu mai trăia. Am sărit la cabină să văd dacă mai e cineva, dar nu mai era nimeni, după care am mers la cealaltă mașină. Și acolo șoferul era tot mort și nu mai era nimeni lângă el”, a povestit primul sătean care a ajuns la locul accidentului imediat după impactul nimicitor.

Și-a căutat mama sub fiarele contorsionate

Tot satul și restul șoferilor s-au strâns apoi acolo, o femeie căutându-și cu disperare mama nonagenară, de teamă să nu fi fost prinsă sub vreuna dintre mașini. „Tot timpul ăștia cu mașinile mari trec cu viteză pe lângă noi de ne aruncă în șanț. Le facem semn și nu ne iau în seamă. Mama tot venea pe aici, în zona asta, și m-am tot uitat sub camioane să văd dacă nu e pe acolo. Le-am zis și la polițiști să fie atenți că poate mai e o victimă”, a spus femeia, a cărei mamă era de negăsit în acele momente.

Pompierii militari de la Novaci și Târgu Jiu au intervenit pentru a descarcera victimele, niciunul dintre șoferi neavând însă vreo șansă de supraviețuire. Traficul în zonă a fost blocat timp de două ore imediat după producerea accidentului, șoferii fiind nevoiți să ocolească de la Bengești Ciocadia spre Novaci, pentru a ieși ulterior în Bumbești Pițic. Circulația a fost întreruptă și în cursul după-amiezii pentru ca o macara de mare tonaj să poată manevra mormanele de fiare contorsionate de pe carosabil.

Șeful Poliției Rutiere Gorj, Decebal Davidoiu, a coordonat direct cercetările de la fața locului, acesta fiind cel mai grav eveniment rutier de când a preluat mandatul în fruntea instituției. El a menționat că ancheta polițiștilor depinde și de concluziile pe care le vor trage medicii legiști după efectuarea necropsiei, nefiind exclus ca șoferului din Argeș să i se fi făcut rău și, astfel, să scape de sub control autocamionul. Expertiza va stabili și dacă acesta circula cu viteză, dar și dacă a făcut vreo depășire imprudentă.

Vizualizări: 8,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: