Avansări în grad la IPJ Gorj. Află cine a devenit comisar șef!

Peste 100 de polițiști gorjeni au fost avansați vineri, 23 martie, la gradul profesional superior. Cu toții au fost felicitați de inspectorul șef Decebal Drăghiea, la festivitatea desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj cu prilejul împlinirii a 196 de ani de la înființarea Poliției Române.

Șapte comisari de poliție și au devenit comisari șefi. Este vorba de Alin Cristian Arbagic - șeful Secției 6 Cărbunești, Costin Brihac - șeful Serviciului Comunicații și Informatică, Claudiu Vasile Ghidu, Daniel Constantin Săvulescu, Petre Cristian Sprîncenatu - șeful Serviciului Criminalistic, Daniel Tică - șeful Centrului Operațional și Lucian Constantin Vîrjan.

De asemenea, opt subcomisari au avansat în gradul de comisar de poliție. Printre aceștia se numără și Delia Rodica Leuștean-șeful Serviciului Cabinet, dar și Alexandru Prejbeanu, adjunctul șefului Poliției Municipiului Motru.  

Totodată, un număr de cincisprezece inspectori principali au devenit subcomisari de poliție. Printre aceștia se află unul dintre purtătorii de cuvânt ai IPJ Gorj, Andrei Lazăr, dar și Bogdan Scafeș, fost purtător de cuvânt al instituției.      

Lucian Stroe, care la rândul său a fost la un moment dat purtător de cuvânt al IPJ Gorj, a fost avansat de la inspector de poliție la inspector principal de poliție, la fel ca alți patru colegi de-ai săi cu același grad.  Au mai fost avansări în gradele de: inspector de poliție, agent șef principal de poliție, agent șef de poliție, agent șef adjunct de poliție și agent principal de poliție.

Cei mai buni polițiști la sport

În cadrul aceleași ceremonii au fost acordate și premiile câștigătorilor competițiilor sportive care s-au desfășurat cu ocazia Zilei Poliției Române. La tenis de masă, șeful Serviciului Criminalistic, Petre Cristian Sprîncenatu, s-a clasat pe primul loc. La minifotbal, trofeul a fost revendicat de echipa de fotbal a IPJ Gorj, iar la șah a fost declarat câștigător Alexandru Eduard Becheanu, agent principal de poliție la Poliția Municipiului Târgu Jiu.   

Toate avansările la gradul profesonal superior au fost la termen, spune Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. ”Cu ocazia Zilei Poliției au fost avansați 64 de agenți de poliție în gradul superior următor și 47 de ofițeri de poliție. Aceste avansări s-au produs urmare a îndeplinirii termenului legal pentru avansarea în grad. Au mai fost desfășurate o serie de activități inedite și de noutate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Gorj. Am avut expoziții de pictură, de documente istorice, lansări de carte, o lansare de revistă”, a declarat Miruna Prejbeanu.

Vizualizări: 22,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: