Averile şefilor din UCB. Conturi, case şi terenuri!

Conturi în bănci, salarii babane, apartamente, case sau maşini. Cu asta se pot lăuda şefii UniversităţiiConstantin Brâncuşidin Târgu Jiu conform declaraţiilor de avere din acest an. Pe lângă salariile anuale încasate din activitatea de predare, mulţi profesori universitari mai încasează sume incredibile din proiecte structurale POS-DRU.

Noul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Moise Bojincă, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, se poate lăuda cu o avere frumuşică în comuna gorjeană Peştişani. Aici deţine patru terenuri, unul agricol, două intravilan şi unul agricol, o casă de locuit, un spaţiu comercial. Rectorul UCB mai are un apartament în Târgu Jiu, două autoturisme Renault şi Solenza cumpărate în 2003 şi 2006, precum şi un tractor. Pe lângă acestea Moise Bojincă mai figurează şi cu un împrumut de 102.000 lei la CEC, scadent în 2031. Acesta nu îşi dezvăluie salariul încasat de la UCB din activitatea didactică, menţionând că este conform fişei fiscale. În ultimul an din cultivarea terenului şi creşterea animalelor rectorul Moise Bojincă a încasat 3.000 lei. Din declaraţia de avere completată la începutul acestui an reiese că venitul anual încasat din salariul de rector al UCB Adrian Gorun, acum preşedinte al Senatului, a fost de 76.764 lei, la care se mai adaugă suma de 74.238 din contracte de cercetare ştiinţifică.

Luminiţa Popescu şi-a luat apartament

Nici noile decane ale facultăţilor din cadrul UCB nu sunt mai prejos. Ba din contră. Luminiţa Popescu, decanul Facultăţii de Inginerie a moştenit mai multe terenuri în Târgu Jiu şi în Runcu. Anul trecut, în 2011, decana de la Inginerie a cumpărat un apartament în Bucureşti, care se adaugă celor două case din Târgu Jiu moştenite.  Aceasta se plimbă cu un Audi A4 cumpărat în 2005. În depozitul bancar deschis în urmă cu doi ani la BCR decana de la Inginerie mai are 32,125 lei, sumă ce provine din donaţie de la mama sa în urma vânzării unor pachete de acţiuni deţinute de aceasta la Fondul Proprietatea. Din declaraţia de avere a decanei Luminiţa Popescu reiese că în 2011 a contractat două credite la BCR, unul în valoare de 38.500 lei, scadent în 2020 şi altul în valoare de 46.075 euro. Acestea se adaugă la împrumutul de 60.000 lei din 2010, scadent în anul 2021. Venitul anual încasat de la universitatea târgujiană pentru funcţia de profesor universitar şi decan se ridică la 60.197 lei, la care se adaugă 74.288 lei din contracte de cercetare.

Casă de vacanţă la Rânca

Noua decană de la Facultatea de Administraţie Publică şi Ştiinţe Politice Comparate, Cornelia Tomescu-Dumitrescu deţine împreună cu soţul o  avere frumuşică, un teren în zona Novaci-Rânca, un apartament în Târgu Jiu şi o casă de vacanţă în zona Novaci-Rânca, două maşini, printre care un WW Passat, un Chevrolet Kalos. Cornelia Tomescu a contractat în anul 2007 un împrumut de 70.000 lei, scadent în 2012, iar în acest an a împrumutat de la CAR-ul UCB-ului 20.000 lei, bani ce trebuie returnaţi până în 2014. Venitul anual încasat al decanei de la Administraţie Publică s-a ridicat la suma de 95.102 lei. Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Ana Gabriela Babucea deţine un teren intravilan de peste 800 mp în Târgu Jiu, un apartament în şi o casă în municipiu, un autoturism Skoda Octavia din 2005. Din declaraţia de avere reiese că în luna martie a acestui an decana Ana Babucea şi-a vândut autoturismul Opel Astra pentru 1.300 euro. Aceasta mai are deschis un depozit bancar de 73.954, iar din salariul de profesor universitar a încasat un venit anual de 60.510 lei.

CA LA 20 DE ANI

Monica Bîcă, noul decan al Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale nu are nici terenuri, nici case sau apartamente. În declaraţia sa de avere apare un autoturism Daewoo cumpărat în 2005, precum şi nişte datorii pe la bănci, însă valoarea acestora nu se poate citi. Din activitatea de predare-cerceatre aceasta a încasat într-un an 56247 lei.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: