Avertisment pentru motocicliști. Săptămânal au loc două accidente pe Transalpina

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și președintele Salvamont România, a atras atenția asupra unui fenomen periculos pe Transalpina, unde motocicliștii sunt atrași de frumusețea peisajelor, dar riscă să aibă accidente nefericite.

Potrivit lui Cornoiu, un număr mare de turiști aleg să viziteze zona, dar din păcate, în fiecare săptămână au loc unul sau două accidente în care sunt implicați motocicliști. În majoritatea cazurilor, aceștia pierd controlul motocicletelor și se izbesc de parapeți. Incidentele implicate motocicliști străini sunt frecvente. „Vin foarte mulți turiști pe Transalpina și asta ne bucură, dar, din păcate, se întâmplă și accidente. Avem foarte multe cazuri cu turiști care nu sunt atenți, probabil că se uită la peisaje, și ajung cu motocicletele în parapet. Avem un accident sau două pe săptămână în care sunt implicați motocicliști. Pierd controlul și intră în parapet. În general, în astfel de evenimente sunt implicați motocicliști din străinătate“, a spus Sabin Cornoiu, citat de adevarul.ro.

Polițiștii rutieri confirmă că aceste accidente au loc deoarece turiștii pe motociclete nu sunt familiarizați cu traseul și nu ajustează viteza corespunzător. Configurația drumului și curbele în special reprezintă provocări pentru acești motocicliști care, neavând cunoștință de ele, ajung să piardă controlul motocicletelor.

Recent, un cetățean italian a fost rănit într-un astfel de accident, după ce a intrat cu motocicleta într-un parapet și a fost transportat la spitalul din Novaci.

Autoritățile îndeamnă turiștii să fie atenți, să cunoască traseul și să conducă cu prudență pentru a evita astfel de incidente nefericite.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: