Avram Iancu a abandonat cursa de la Cercul Polar

Bibliotecarul din Valea Jiului plecat la Cercul Polar să cucerească ultramaratonul organizat de canadieni a fost nevoit să abandoneze cursa la doar o zi după ce a luat startul.

Avram Iancu a avut probleme de sănătate după o zi de mers în condiţii dificile, un abandon fiind înregistrat ulterior şi de alt român, Levente Polgar, asta în timp ce Tibi Uşeriu a fost în fruntea concurenţilor încă de la început, el având toate şansele să câştige şi ediţia din acest an. Iancu a menţionat că era pe locul trei, după 11 km, când a simţit o înţepătură puternică în gamba piciorului drept. A continuat cursa în acest ritm zeci de kilometri, a venit noaptea cu o furtună puternică, iar medicul din partea organizatorilor i-a recomandat să nu îşi pună viaţa în pericol pentru că lucrurile se agravau.

„Medicul a dorit să vadă piciorul. Când am ieşit din sac, primul pas pe care l-am făcut a fost cumplit. La palpare s-a putut observa o durere evidentă în locul amintit, însă nu a putut da un diagnostic precis. «It’s up to you» (depinde de tine) mi-a zis doctorul. Atunci am făcut vreo 50 de metri să văd ce simt. Şchiopătam vizibil cu dureri mari. Mă cunosc! Am realizat că rana nu este recuperabilă într-un timp scurt. Am ajuns în starea în care voinţa celor mai dârzi oameni de pe planetă, cumulată la un loc, nu m-ar fi putut duce până la linia de sosire, în timpul impus. În această situaţie, am luat cea mai bună decizie: retragerea din cursă. Aşadar, nu competiţia m-a învins, ci am fost trădat de propriul organism; când îmi era lumea mai dragă şi când totul decurgea conform cu planul de acasă. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere. În viaţă trebuie să acceptăm cu demnitate înfrângerile şi să privim cu optimism spre viitor”, le-a transmis Iancu susţinătorilor săi prin intermediul reţelelor de socializare.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: