Avram Iancu, spre Canalul Mânecii cu gândul la „Cuminţenia Pământului”!

Zi importantă miercuri pentru sportivul din Valea Jiului care la sfârșitul acestei luni va încerca să traverseze înot Canalul Mânecii în așa fel încât să devină primul român care face acest lucru fără să folosească vreun echipament de protecție. Avram Iancu și-a luat zborul spre Londra, dar, mai întâi, a vizitat din nou operele brâncușiene de la Târgu Jiu, precum și „Cumințenia Pământului”, la București, pentru care a și spus că dedică întregul efort pe care îl va face în Canalul Mânecii.

Avram Iancu speră că îi va sensibiliza pe români în campania de strângere a donațiilor necesare achiziționării operei de către statul român.
Iancu a fost marți la Târgu Jiu, aceasta fiind prima revenire a lui în orașul lui Brâncuși după ce, luna trecută, a înotat neîntrerupt peste 11 ore într-o campanie de strângere de fonduri necesare fetiței bolnave a unei familii de gorjeni. Sportivul a avut acum și o întâlnire cu viceprimarul Adrian Tudor, care s-a declarat un susținător deschis al acestuia. „Mă gândesc că mâine pleacă în Anglia un prieten drag. Iancu Avram, va traversa Canalul Mânecii cu gândul la Cumințenia Pământului. Vrea ca românii să devină solidari pentru povestea asta, vrea ca într-o lume plina de răutate să păstrăm Cumințenia în România!  Iancule, înainte să intri în apă să nu uiți să spui "no, gata, no, hai". Dumnezeu să te ajute! Știu că vei reuși! Sunt mândru că te cunosc, si te așteptăm acasă cu visul realizat”, a scris viceprimarul pe contul său de Facebook.
Vorbele de îmbărbătare îi vor da curaj lui Iancu în demersul său, mai ales că acesta speră să convingă cât mai mulți români să doneze pentru „Cumințenia Pământului”. Ieri el a fost față în față cu celebra operă, ocazie cu care a făcut și o donație de 1200 de lei, atât cât promisese încă de când a înotat în barajul de pe Jiu. „Părăsesc scumpa mea patrie, pentru puţină vreme şi NU ÎNAINTE de a VIZITA celebra operă a marelui Constantin Brâncuşi, “Cuminţenia Pământului”.(…) Mă duc să o văd, deoarece este a mea, a ta, a noastră, deoarece este la noi în ţară, în scumpa noastră ROMÂNIE. Este a mea, a ta, a noastră, a României şi aşa trebuie să rămână; a NOASTRĂ! Mă înfioră gândul că ar putea fi a altcuiva. De aceea, mă voi duce în Canalul Mânecii şi voi face acel uriaş efort de a înota până la 16-18 ore, pentru a aduce “Cuminţenia Pământului” acasă la ea, în România, pentru TOTDEAUNA. Eu voi dona 1200 lei, tu trebuie să donezi cât poţi, noi trebuie să facem un efort. Într-adevăr, este un efort comun al momentului dar va fi un câştig enorm pentru noi în momentul viitorului. Există momente în viaţa unei naţiuni în care poporul trebuie să fie solidar! Dacă în jurul simbolurilor noastre naţionale nu suntem uniţi atunci în jurul a ce anume am putea fi aşa? Sunt convins că naţiunea noastră va trece cu brio acest exerciţiu de solidaritate şi unitate. Sunt convins că la sfârşitul campaniei de subscripţie publică, presa din întreaga lume va descrie succesul efortului nostru comun. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu pe blogul său, cu puțin înainte de a se urca în avionul care l-a dus aseară la Londra.
În mai puțin de două săptămâni el va porni înot de pe malul englezesc al Canalului Mânecii pentru a ajuns pe cel francez, în speranța că de data aceasta va reuși să își îndeplinească visul.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: