Avram Iancu vede Budapesta zilele acestea

După o perioadă în care a trebuit să înfrunte apele reci ale afluenților Dunării, bibliotecarul Avram Iancu pare să aibă acum vânt din pupă, reușind să parcurgă zilnic zeci de kilometri. În 2-3 zile, el are mari șanse să salute Budapesta, după ce în weekend a trecut prin Viena și Bratislava ca trenul prin gară.

Sportivul din Valea Jiului a parcurs și peste 50 de kilometri într-o zi, luni ajungând în zona de graniță dintre Slovacia și Ungaria, fiind aproape de Gyor. În drumul său spre litoralul românesc, Iancu a atins și borna cu numărul 1859, cea care îi arată cât mai are de parcurs până la destinația finală.

Acesta și-a făcut aici o poză, așa cum a făcut și la borna cu kilometrul 1918, comentariul lăsat de el pe Facebook în dreptul fotografiei arătând încă odată că gândul îi este tot la țara din care a plecat. „Din capitală în capitală; Viena - Bratislava! Din țară în țară; Austria-Slovacia! Record de distanță; 52 km! Moment cu încărcătură istorică, borna 1918, an ce marchează împlinirea dorinței de veacuri a tuturor românilor; unirea Țărilor Românești într-un singur stat mare și independent, prosper, în care într-o armonie frățească, românii să se bucure de binecuvântările deosebite pe care ținuturile noastre le-au primit. Trăiască România!”, a scris Iancu.

Sportivul a plecat pe 20 iunie de la izvoarele Dunării, în munții Pădurea Neagră, propunându-și să traverseze, dacă poate, cei 2860 de kilometri ai fluviului în 60 de zile. Ideea i-a venit anul trecut, după ce a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, și după ce în bibliotecă a redescoperit romanul „Pilotul de pe Dunăre” al lui Jules Verne. Asta l-a determinat să pună la punct un proiect pe care nici un sportiv nu l-a mai gândit până acum, Dunărea fiind traversată în lungime deocamdată doar de doi sportivi, dar care s-au ajutat de costume de protecție sau de labe de înot, Iancu intrând în apele fluviului doar în slip.

Galerie foto


Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: