Bacalbașa față cu civilizația

Liviu Dragnea, probabil cel mai nepopular lider al PSD din istorie (un sondaj recent îl plasa la sub 20% încredere), face eforturi evidente să se scoată pe sine și partidul din gaura plină de rahat în care s-a afundat. Luările de poziție decente din ultima vreme ale vițelului din Teleorman (în mod clar mai decente decât cele ale lui Băsescu) stau mărturie în acest sens. Sigur, Mustăcioară eșuează lamentabil în încercările impetuoase de a-și spăla propriul partid. Pentru că orice ar încerca el să clădească prin conferințele alea de presă apar alți 5-6 cretini din PSD care să distrugă, chiar în ziua respectivă. PSD-ul e plin de lichele incapabile până și să mimeze bunul simț, așa cum pare să reușească Dragnea în această perioadă. Mai mult, pare un izvor de jeg nesfârșit. Când credeai că i-ai descoperit pe toți mizerabilii din PSD care te fac să urăști din rărunchi acest partid, zbang, răsare unul nou, de care n-auziseși niciodată, și care te lasă mască. Iar ura crește și ea.

Ba vine un analfabet care te amenință cu mitraliera, ba un șofer prost care se dă jurist și se-apucă el să elibereze corupți, ba o țață proastă din Oltenia care îți ține predici în engleză vorbită-n oltenește, ba un doctor ratat din Moldova care îl face până și pe Vadim să se întoarcă în mormânt, de ciudă, cu o cuvântare mult și sub nivelul impus de tribun pe vremuri, chiar în Parlament.

Spun „doctor ratat” pentru că Nicolae Bacalbașa e anestezist, nici măcar doctor adică, așa cum se lasă de înțeles și cum ați fi putut crede văzându-l în interviurile alea cretine de la diverse cazuri pe care le dădea pe vremuri la știri. Când nu erau cretine, erau de-a dreptul scandaloase, pentru că în general omul făcea miștouri de diverse victime, inclusiv de victime ale unor violuri sau crime. Ei, pentru că acest țopârlănism desăvârșit prinde bine la români, tipul a devenit vedetă. A început să fie invitat pe la tot felul de emisiuni de joasă factură și, în cele din urmă, PSD-ul l-a premiat chiar cu un spațiu de emisie la televiziunea locală din Galați. Nu vă sfătuiesc să-i căutați arhiva celor doi ani cât a prezentat acea odioșenie, că s-ar putea ca, văzându-i emisiunea, să vă pierdeți într-atât încrederea în specia umană, să vă apuce o disperare atât de mare, încât să vreți să vă luați zilele.

Însă, dacă vă întrebați cum un anestezist înzestrat cu aproape toate defectele unui om mizerabil din manual a ajuns pe listele PSD pentru Parlament, vă poate folosi povestea mai sus. Dacă vă întrebați și cum a putut lumea să voteze cu acest nenorocit, odată ajuns el pe liste, ei bine, acesta nu mai este, din păcate, un mister pentru nimeni: pentru că peste 40% dintre oamenii din această țară seamănă foarte bine cu el.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: