Bacul de toamnă: Peste o mie de candidaţi

Peste 1200 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că numărul candidaţilor va creşte după data de 5 august, odată cu promovarea corigenţelor. La nivelul judeţului Gorj, s-au constituit trei centre de examen pentru a doua sesiune a bacalaureatului.

Majoritatea candidaţilor înscrişi pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului sunt absolvenţi din promoţia acestui an, care nu au promovat prima sesiune. Din cei înscrişi, circa 300 sunt din promoţiile anterioare. Acest număr poate să se modifice pe data de 5 august, când vor fi înscrişi în aplicaţie şi cei care vor promova examenele de corigenţe. Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat va începe pe data de 16 august, cu competenţele. Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 24 august de proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Centrele de examen sunt la Motru şi două la Târgu Jiu, la Colegiul Nr.2 şi la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”. Primele rezultate de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate în 29 august. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

PROMOVABILITATE

La prima sesiune, promovabilitatea pe promoţia curentă a fost de 66,29%, dar procentajul a fost de doar 57,42% dacă luăm în calcul şi absolvenţii din anii trecuţi care s-au prezentat la examen. De asemenea, au fost obţinute şi 5 medii de zece.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: