Bălăcăreală social-democrată înainte de Congresul PSD

Social-democraţii din judeţ îşi trimit mâine în capitală cei 43 de reprezentanţi care i-au promis lui Victor Ponta că îl vor vota la şefia partidului. Până să îşi exprime votul, delegaţii la Congres asistă la scene pe care nu şi le puteau imagina, una dintre cele mai interesante fiind aceea în care candidatul susţinut de organizaţia de la Gorj îi promite bătaie premierului Emil Boc.

         

Ultimele ore înainte de desfăşurarea Congresului PSD pentru alegerea unui nou preşedinte scoate la iveală scene care le repugnă până şi celor care mâine vor trebui să îi voteze pe unii sau alţii dintre aspiranţii la şefia partidului. Declaraţiile lui Marian Vanghelie la adresa "diplomatului" Mircea Geoană au făcut deja înconjurul ţării, pentru alegătorii gorjeni cea mai interesantă dispută fiind cea în care Victor Ponta, fost membru în Guvernul Boc, îi promite actualului premier nici mai mult nici mai puţin decât bătaie. "Am vrut să îl bat pe Emil Boc şi nu m-a lăsat Dan Nica. Şi, pe 1 octombrie, mi-a zis: «Victore, de ce nu te-oi fi lăsat -» Şi acum regret, dar poate mai am ocazia", a spus Ponta, citat de presa locală. Premierul i-a dat ieri replica, spunând, la rândul său, că "domnul Ponta, un biet procuror comunist. Aşa ştie să facă, asta a făcut toată viaţa", a răspuns Boc solicitării jurnaliştilor de a comenta afirmaţiile celui care aspiră la şefia PSD.

Milosteanu: Mie nu-mi place Vanghelie

Pe acest fundal, delegaţia de la Gorj se pregăteşte să îşi dea votul pentru Victor Ponta, scandalurile din partid din aceste zile nefiind tocmai pe placul electorilor social-democraţi. Într-o postură complet ingrată se află consilierul judeţean Gheorghe Milosteanu, fostul şef de campanie electorală al lui Mircea Geoană fiind nevoit să se distanţeze acum atât cât mai poate, mai ales după ce Marian Vanghelie s-a exprimat complet "neacademic" la adresa fostului aspirant la preşedinţia ţării. "Îmi place să fie concurenţă în partid, între candidaţi, pentru că avem de unde, dar nu-mi place forţarea statutului partidului. Eu cred că decizia aceasta cu votul pe listă a tulburat complet lucrurile pentru că prin votul pe listă nu se va face o selecţie corectă. Noi am trimis, ca organizaţie judeţeană, la Bucureşti toate documentele pe care le considerăm necesare pentru Congres şi vă asigur că vocea noastră se va face auzită acolo întrucât noi dorim votul individual. Poate că cine vrea un lider la partid nu vrea şi toţi vicepreşedinţii propuşi de el. În privinţa lui Vanghelie, mie nu-mi place nici Vanghelie şi nici afirmaţiile lui. Locul lui cred că e la sector, acolo da, dar nu mai sus. Eu vă mărturisesc faptul că aveam o altă părere despre Mircea Geoană, pe care l-am şi lăudat în alegeri ca fiind un diplomat. Declaraţia de acum a lui Vanghelie cred că i-a adus mari prejudicii şi eu, dacă aş fi în locul dumnealui, nu m-aş lua de mână cu primarul de la sectorul cinci ca să mă afişez cu el, chiar dacă e liderul nostru de la organizaţia Bucureşti. Fiecare trebuie să ne vedem limitele", spune Milosteanu, care speră într-o victorie a lui Ponta, deşi cursa pentru bătălia partidului se anunţă a fi mai mult decât dură.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: