Bălăeţ:: Ne-am asumat să jucăm meciuri tari pentru suporterii de baschet

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu şi-a asumat în acest sezon să joace într-un eşalon pentru care clubul nu era foarte bine pregătit. Directorul clubului, Robert Bălăeţ, consideră că anul 2019 a fost unul mulțumitor pentru echipa de baschet,  chiar dacă acum se luptă  pentru a evita retrogradarea.

Referindu-se la echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ este de acord cu faptul că se putea și mai bine şi echipa să nu fie acum în lupta pentru a evita retrogradarea.Claudiu Alionescu a încercat să facă o echipă care să se ridice la nivelul competiţiei dar s-a lovit de o serie de probleme care au contribuit la rezultatele mai slabe ale echipei.

Majoritatea echipelor din Liga Naţională au jucători de valoare iar cele care vor să reziste fac transferuri de jucători cu experienţă.

„Eu sunt foarte mulţumit de ceea ce s-a realizat în prima jumătate de an de când funcţionează CSM Târgu Jiu. Am pornit bine, a fost mai greu dar nu o să mă mai plâng niciodată că nu am putut face ceva din cauza bugetului, pentru că am vrut să facem lucruri corecte, să punem cărămidă după cărămidă. Şi la handbal la fel ca şi la baschet unde am fost invitaţi să jucăm în Liga Naţională şi ne-am asumat acest lucru”, a declarat directorul CSM care a găsit  soluţii pentru a aduce totuşi jucători de valoare la echipa de baschet fără a afecta bugetul alocat de club acestei secţii. În  ceea ce priveşte faptul că s-a sărit o etapă şi echipa a promovat direct în Liga Naţională, în urma unei invitaţii primite de la federaţie, Bălăeţ a precizat că s-a apelat la această soluţie pentru că la Târgu Jiu există public iubitor de baschet: „Nu ne încălzea cu nimic să jucăm în liga secundă şi să câştigăm acolo meciuri cu 120-50 iar lumea care venea la saă să nu vadă mare lucru pe teren. Am preferat să jucăm meciuri tari şi ne-am asumat acest lucru pentru suporterii de baschet. Sper ca, împreună cu echipa şi cu toată lumea care ne susţine, să o scoatem la capăt sezonul acesta, iar din vară să ţintim mult mai sus. Pentru că baschetul de la Târgu Jiu este foarte apreciat şi nu vreau să stăm la acest nivel foarte mult timp”.

Echipa de baschet a CSM a atras o serie de sponsori care susţin transferuri de baschetbalişti de valoare şi susţin şi salariile acestora, toate acestea pentru a putea vedea în continuare la Târgu Jiu baschet de calitate, în Liga Naţională.

Vizualizări: 595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: