Bâlciul de la Polovragi s-a umplut de comercianţi. Primar: Este plin până la refuz!

Cel mai mare bâlci din ţară va fi organizat şi anul acesta la Polovragi, în perioada 14-16 iulie. Circa 600 de comercianți au închiriat spații de la primărie, iar autoritățile locale spun că nu mai primesc cereri, pentru că nu mai au spații libere pentru vânzarea de mărfuri.

Bâlciul de Sfântul Ilie de la Polovragi începe de vineri cu târgul de animale, iar în perioada 17-20 iulie va fi organizat târgul de mărfuri. În data de 19 iulie vor avea loc câteva manifestări culturale, la căminul din localitate. Constantin Câslaru din Craiova şi medicul stomatolog Constantin Ioanițescu din localitate își vor lansa cărţile. Tot atunci, Bogdan Epure, nepotul primarului din Polovragi, alături de un coleg de facultate, vor avea o expoziție de artă grafică. În aceeași seară va fi organizată și o expoziție cu sute de fotografii şi obiecte casnice vechi, obținute de la cetățeni. Seara va avea loc un spectacol folcloric, susținut de saxofonistul Florin Ionaș și solista Rodica Mitran, pe scena din zona Vatra Târgului.

Manifestările din data de 19 iulie se vor încheia cu un foc de artificii. În ultima zi, 20 iulie, începând cu orele 10.30, se va desfășura o paradă a portului popular, urmată de un spectacol folcloric, cu cântece și dansuri. La aceste manifestări vor participa peste 20 de formații din Sibiu, Argeș, Alba Iulia, Vâlcea şi Gorj.

600 de comercianți la bâlci

Autoritățile locale au închiriat toate spațiile din zona Vatra Târgului, acolo unde are loc bâlciul. O mulțime de comercianți s-au instalat deja. Au venit cu parcuri de distracții, terase cu mici și bere, produse casnice și agricole, dar și cu haine second-hand. „Nu mai avem spații să dăm la solicitanți și ne mai certăm cu ei. Numai joi am primit vreo 20 de telefoane. Nu mai avem terenuri disponibile absolut deloc, este totul plin până la refuz. Peste 600 sunt înscriși”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Comercianții plătesc taxe la primărie pentru suprafețele închiriate. Pentru cei cu terase, taxa este de 300 de lei, iar în cazul celor cu produse second-hand, taxa este de 100 de lei pentru un rând de 10 metri. Tarifele sunt pentru întreaga perioadă de desfășurare a manifestărilor. Comercianții plătesc, la paușal, și energia electrică consumată.

Galerie foto




Vizualizări: 22,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: