Balet și dans modern la Teatrul de vară din Târgu Jiu

Zeci de copii și tineri din mai multe zone ale țării vor veni duminică, 4 iunie, la Târgu Jiu, pentru a lua parte la o competiție de dans. Este vorba de Festivalul Național de Balet și Dans Modern „În pași de dans spre INFINIT”, eveniment care se va desfășura la Teatrul de vară.

Şcoala Populară de Artă organizează, duminică, 4 iunie, cu începere de la orele 10, cea de-a treia ediţie a Festivalului Național de Balet și Dans Modern „În pași de dans spre INFINIT”. Evenimentul aduce în scenă mai multe genuri de dans: street dance, hip hop, fantezie coregrafică, balet, dans contemporan, dans modern. Vor participa la acest festival copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Se anunță o competiție acerbă, pentru că anul acesta vor veni participanți bine pregătiți din Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Orșova, Pitești, Slatina, Vâlcea, Sighișoara şi Craiova. „Festivalul  are ca scop dezvoltarea și promovarea dansului, stimularea spiritului competitiv, implementarea gustului pentru frumos, realizarea schimbului de experiență în privința modului de organizare și desfășurare a festivalurilor”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Juriul festivalului va fi compus din cinci specialiști (un președinte și patru membri) care vor aprecia originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans şi a ritmului cu muzica.

Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: