Bani negri pentru zile … negre?!

Mircea Geoană, aflat într-o continuă scădere în sondaje, se află în real pericol de a nu accede nici măcar în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Nu că i-aş purta de grijă, dar fenomenul merită studiat cu atât mai mult cu cât este singurul candidat care s-a lansat de nenumărate ori şi de fiecare dată pentru prima oară!

Omul nu are orientare decât pentru găsirea banilor pe care trebuie să-i ducă mamei soacre, nu are vână, nu are verb, nu are, vorba „Naşului” şantajist, ce-i trebuie pentru a fi primul bărbat din ţară! Este drept că la un asemenea nivel de percepţie ne-au ajutat cei mai buni prieteni ai săi, care s-au străduit fiecare după puteri să-l aducă la stadiul de moluscă ce tremură de frica oricui, care înjură doar în barbă, dar care fură cu ai lui Barbă (n.r. familia Barbă este cea din care se trage celebra lui soacră revoluţionară, madam Costea, despre care presa vremii a scris romane întregi mai ales legate de afaceri de preluare a fabricilor de mobilă, de Regisco, de afaceri imobiliare etc.). Cel mai recent prieten, care pe ecranele televiziunilor s-a străduit să-i cureţe ultima scamă de pe epoleţi, Bogdan Chirieac, a dezvăluit într-o conversaţie deontologică menită să ducă la şantajul unui funcţionar al statului, că Mirciulică Geoană (de când s-a jucat cu lopăţica în ţărână la Târgu Jiu îmi vine să-l alint aşa!) fură bani din bugetul campaniei electorale şi-i duce la mama soacră Costea…. Hopa! Dacă a spus Chirieac, deontologul televiziunii naţionale şi al altor două particulare, n-am de ce să nu-l cred, mai ales că atunci când a spus-o nici nu visa că afirmaţia lui va ajunge vreodată publică! Tot Chiriac a dat de înţeles că omul, în afară de faptul că e cleptoman, a făcut milioane de euro din vânzarea locurilor din parlament cuvenite PSD şi a tuturor  posturilor din deconcentratele din teritoriu negociate cu PD-L.

Uite cine vorbea de etică şi echitate, de corectitudine, de stârpirea corupţiei, tra, la, la şi la, la ,la! Deşi afirmaţiile lui Chiriac au fost făcute publice, nu l-am auzit pe Geoană să fi ieşit şi să-l fi înjurat pe şantajist că-i strică ploile taman acum în campanie, când era atât de departe de Cotroceni… Dar se pare că s-a îndrăgostit de elicopterul cu care face turnee în ţară şi  pe  care un forumist deştept spunea că-l plăteşte cu bani gheaţă. Lucru pe care nu-l pricepe nimeni, mai ales că la această informaţie se adaugă şi propria lui mărturisire legată de faptul că umblă în fiecare zi cu 100 milioane vechi la el. La ce i-o folosi şi dacă tot are un cumnat atât de bine plătit la Eximbank, de ce nu-l întreabă care sunt riscurile să umbli cu un card în loc de bani? 

N-aş vrea să cred informaţia care circulă deja pe net conform căreia vizita lui pe furiş la Moscova din aprilie anul acesta, în care s-a folosit pe post de ghid de un ofiţer GRU bine înfipt în mediul de afaceri românesc, pe nume Boris  Golovin, i-ar fi umplut buzunarele. Boris Golovin, născut în Republica Moldova, este reprezentantul lui Igor Ziuzin, rusul care a preluat COS Târgovişte şi Industria Sârmei Câmpia Turzii şi care alături de Oleg Deripaska  a consolidat pe teritoriul celui mai nou stat al UE, România, controlul asupra afacerilor cu aluminiu, neferoase, petrol şi energie. Golovin este şi reprezentantul celei mai mari corporaţii  ruseşti  de stat în domeniul nuclear, TVEL Corporation.

Cosmin Guşă, cel care-şi permite să muncească, după cum spune el, fără simbrie, este cel care a recunoscut legătura de prietenie cu Golovin şi cel care l-a plasat pe Geoană în braţele acestuia. De altfel, ieri, Geoană s-a aflat în judeţul Gorj în preajma a două localităţi legate de energie, Turceni şi Motru. A vrut să se convingă că a mai rămas ceva din ele după ce a trecut Casa Şova prin preajmă, iar înlocuitorul său la şefia partidului (aşa spune lumea!) Victor Ponta s-a ales cu multe zerouri în cont. Oricum, dacă nici miercuri la întâlnirea pe care a convocat-o cu principalii contracandidaţi la preşedinţie iar nu se prezintă, o să piardă, ca fotbaliştii din divizia „C”, prin neprezentare.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: