Bani pentru fermierii din Gorj

Apicultorii și agricultorii din Gorj vor primi sprijin de la Guvern. În această perioadă, se depun cererile pentru cei care au avut pierderi din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, este în desfășurare și depunerea dosarelor pentru ajutorul de la stat care încurajează fermierii să cultive usturoi. 

Directorul Direcției Județene de Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, a declarat că termenul pe care trebuie să-l respecte apicultorii este 11 aprilie.

„Avem în desfășurare înscrierile pentru pierderile suferite de apicultori din cauzs conflictului de la graniță. Se acordă câte cinci euro pentru fiecare familie de albine care e înscrisă în baza de date la 31 decembrie 2023. Termenul de depunere a cererilor este 11 aprilie pentru a putea beneficia de acest ajutor”, a explicat Priporeanu. 

Nu este singurul ajutor pe care îl pot primi agricultorii de la stat.

„Ajutorul de minimis la usturoi se termină tot în această lună. 19 aprilie e ultima zi de depunere a cererilor. La tomate, avem în desfășurare înscrierea pentru pierderile suferite tot din cauza conflictului de la graniță. Se acordă 1500 de euro pentru fiecare 1000 de metru pătrați de spațiu protejat. Termenul de înscriere e 10 mai”, a mai spus Priporeanu, într-un interviu pentru Radio Infinit.

Vizualizări: 1,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: