Bani pentru finalizarea parcurilor de la Runcu

În comuna Runcu se lucrează la finalizarea parcurilor din localitate. Deşi stau la ţară, locuitorii din Runcu se vor putea bucura de parcuri amenajate cu locuri de joacă, fântâni arteziene şi mese de tenis. Totul depinde însă de banii care sunt aşteptaţi de la administraţia fondului de mediu, care întârzie să apară şi facturile rămân neachitate.

Primarul Adi Câmpeanu speră ca cele 3 parcuri finalizate până în prezent în proporţie de 80% să poate fi gata în această toamnă. ,,Dintr-o factură de 3 miliarde de lei vechi, nu am primit decât 600 de milioane şi avem astăzi (n.r. ieri) un control de la administraţia de mediu ca să verifice situaţia lucrărilor, dacă bate cu execuţia, şi sper că după controlul de astăzi ne mai alocă ceva fonduri, pentru a putea să achităm din facturi'', a precizat primarul de la Runcu.

De parcuri se vor bucura locuitorii din Valea Mare, Bâltişoara, Răchiţi, Runcu şi Dobriţa. Parcurile au mobilier, locuri de joacă pentru copii, fântâni arteziene, mese de tenis, băncuţe pentru pensionari şi spaţii verzi. Trei dintre ele sunt finalizate în proporţie de 80%. „În proporţie de 80% sunt finalizate trei dintre ele, celelalte două nu sunt atacate de loc. Asta pentru că din factura din primăvară nu au venit decât 600 de milioane de lei vechi. Banii trebuie să vină de la administraţia fondului de mediu”, spune Adi Câmpeanu.

Primarul de la Runcu menţionează că valoarea lucrărilor este de şase miliarde de lei vechi şi că sunt slabe şanse să poate fi achitată. „Am înţeles că pentru judeţul Gorj, în anul 2012, ar mai veni cam 800 de milioane de lei vechi. Iar asta înseamnă că nici prima factură nu o pot onora”, spune primarul.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: