Bani pentru micii fermieri

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă lansarea unei noi sesiuni de primire a solicitărilor de finanţare prin intermediul submăsurii 6.5 „Schema pentru micii fermieri”. Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare se va desfăşura în perioada 8 ianuarie - 11 mai. 

Fondurile europene disponibile pentru această sesiune de primire a cererilor de finanţare sunt în valoare de 12.290.531 euro. „Încercăm prin intermediul submăsurii 6.5 să încurajăm comasarea terenurilor agricole pentru creşterea productivităţii şi competitivităţii în acest sector. Consolidarea exploataţiilor agricole va permite mai multor solicitanţi accesul la finanţări europene pentru investiţii şi, totodată, va asigura un venit mai mare fermierilor care transferă exploataţia”, a precizat Daniel-Eugeniu Crunteanu, directorul general adjunct al AFIR. 
Valoarea sprijinului ajunge până la 1.500 de euro/an şi reprezintă 120% din suma anuală pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (plăţi directe către fermieri). (A.A.)

Vizualizări: 2,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: