Bani pentru promovarea lui Brâncuşi

Bani pentru promovarea operelor lui Brâncuşi. Secretarul de stat din Ministerul Culturii şi Patrimoniului, Sergiu Nistor, a anunţat sâmbătă, la Târgu Jiu, că a fost alocată suma de 100 de mii de lei pentru ca operele marelui sculptor gorjean să fie înscrise în patrimoniu UNESCO.

Secretarul de stat din Ministerul Culturii, Sergiu Nistor, a anunţat că vor fi asigurate sumele de bani pentru conservarea operelor lui Brâncuşi.  „Ministerul Culturii este total angajat în, pe de o parte, angajamentele tehnice de specialitate, pentru conservarea operelor şi buna lor gestiune, şi doi pentru promovarea operelor lui Brâncuşi, de la Târgu Jiu, în lista patrimoniului mondial. Vom aloca, în programul de anul acesta, fondurile necesare pentru lucrările de întreţinere şi conservare, la Poarta Sărutului. Ştiţi desigur că sunt acolo nişte probleme”, a precizat Nistor.

Secretarul de Stat a precizat că pentru dosarul care va fi depus la UNESCO pentru promovarea operelor lui Brâncuşi, va fi alocată suma de 100 de mii de lei. „Am alocat o sută de mii de lei din bugetul de anul acesta pentru ca să se înceapă dosarul care va fi depus la UNESCO. Mergem la directorul general al UNESCO, spunând că vrem ca acest dosar să fie depus în următori doi-trei ani, indiferent de statutul pe care România şi-l doreşte în comitetul patrimoniului mondial”, a adăugat Sergiu Nistor.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: