Bani pentru sportul din Gorj. Care sunt sumele!

Consiliul Judeţean Gorj anunţă că va sprijini sportul gorjean în acest an, atât cel de performanţă, cât şi sportul de masă. Bugetul pentru sport va fi aprobat pe 16 februarie, iar banii vor fi daţi în baza unui regulament. Fără un astfel de sprijin, unele echipe nu ar putea să supravieţuiască.

Echipa de baschet ACS Târgu Jiu a fost înfiinţată anul trecut de un grup de pasionaţi ai acestui sport. Echipa a fost înscrisă în liga a doua şi s-a bazat în primul an de funcţionare pe jucători ai locului, tineri, fără mari pretenţii. Întrebat la o emisiune la Radio Infinit câte salarii sunt restante, antrenorul Claudiu Alionescu a răspuns că... toate. „E mult spus salarii. Sunt toate restante, nu s-au plătit salarii nici către jucători, nici către antrenori, nici către staff-ul tehnic. Este situaţia reală. Noi, pe lângă munca efectivă, am pus şi suflet, şi pasiune. Vom merge până la capăt în acest sezon, oricare vor fi hopurile de care ne vom lovi”, a spus Alionescu.

Antrenorul ACS Târgu Jiu a dat asigurări că echipa nu se va retrage din campionat în acest sezon, indiferent de hopuri. Menţinerea echipei în următorii ani depinde însă de sprijinul autorităţilor. „Nu vom abandona lupta, vom termina sezonul, ne putem bate chiar pentru locul 9. Dorinţa sportivilor îmi dă speranţe că ne putem bate. De retrogradat, în liga a doua nu se retrogradează, dar ne-am fi dorit să fim în locurile 1-8, pentru că acolo sunt echipele care se bat la promovare. O să vedem la momentul respectiv, dar eu am credinţa că autorităţile locale se vor implica în susţinerea sportului gorjean”, a spus Alionescu.

 Cum se împart banii

Lipsa de bani este problema nr. 1 în toate sporturile. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că bugetul pentru sport va fi aprobat în februarie. „Pe 16 februarie vom aproba bugetul pentru sport, iar pe 28 regulamentul în baza căruia va fi alocat. Intenţia noastră este să susţinem atât sportul de performanţă, acolo unde sportivii sunt deja afiliaţi unor federaţii, cât şi sportul de masă”, a spus Cosmin Popescu.

Suma luată în calcul nu este foarte mare, fiind estimat un buget de 1,2 milioane de lei. Cei care vor dori să obţină fonduri trebuie să depună solicitări, câştigătorii urmând a fi desemnaţi în baza regulamentului. Proiectele legate de sportul de performanţă ar putea primi sume între 50 şi 500 de mii de lei, iar cele legate de sportul de masă între 10 şi 50 de mii.

O problemă este aceea că banii trebuie decontaţi pe an bugetar, adică până la 31 decembrie, care este diferit de anul competiţional, a spus Cosmin Popescu, care crede că pe viitor va fi îndreptată această problemă legislativă.

Vizualizări: 1,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: