Bani pentru tinerii căsătoriţi din Stejari. O mie de lei pentru fiecare nou-născut!

Stimulente financiare pentru tinerii din comuna Stejari. Cum mulţi dintre ei au luat calea străinătăţii, în căutarea unui loc de muncă, administraţia locală vrea să-i determine să rămână în comună. Primăria are de gând să ofere 500 de lei pentru familiile nou constituite şi 1000 de lei pentru fiecare copil ce se va naşte.

Autorităţile din Stejari au explicat că este nevoie de aceste stimulente astfel încât localitatea să fie întinerită, iar numărul cetăţenilor să crească. Multe din unităţile şcolare din localitate s-au închis în ultimii ani din cauza faptului că a scăzut numărul copiilor, spune primarul Robert Păiuşi.

„Vrem să ajutăm tinerii, să se dezvolte şi să rămână aici. Dacă nu îi ajutăm, nu se poate repopula comuna. Am hotărât, împreună cu consilierii mei, să facem o hotărâre de Consiliu Local în care să încercăm să susţinem tinerii căsătoriţi, cât şi, ulterior, mamele care vor da naştere copiilor. Ne-am hotărât să le dăm 1000 de lei pentru fiecare nou-născut din comună. Pentru mine este cutremurător să realizez că de la an la an pierd undeva între 50 şi 70 de copii. Pleacă către licee şi şcolile se închid. Avem şapte instituţii de învăţământ închise”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.

Autorităţile locale speră să poată oferi aceste stimulente financiare în cel mai scurt timp. „Încercăm să oferim acest sprijin din luna mai, pentru că trebuie să căutăm calea juridică. Este legal, este o donaţie, atâta timp cât o foloseşte şi Primăria Municipiului Bucureşti. Nu putem fi noi mai diferiţi decât restul. Eu cred că vom găsi calea necesară şi legală de a da naştere acestei idei. Trebuie ajutaţi şi trebuie făcut în aşa fel încât tinerii să simtă un sprijin, pentru că altfel am să semnez ca primar numai contracte de Germania şi Anglia. Pleacă, pentru că nu au ce să facă aici”, a explicat primarul din Stejari.    

Administraţia locală încearcă să le ofere cetăţenilor şi condiţii mai bune de trai, realizând o serie de investiţii în ceea ce priveşte reţeaua de apă, canalizare, dispensarul şi unităţile şcolare.

Vizualizări: 1,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: