Banţa explică ultimatumul dat lui Romanescu

Liberalul Victor Banţa nu consideră că i-a dat un ultimatum lui Marcel Romanescu, când a postat pe Facebook că are răbdare cu primarul din Târgu Jiu până la începutul anului viitor, „adică şase luni de la înscăunare”. Banţa spune că de fapt a vrut să-l ajute pe primar, fiind vorba mai degrabă de „o atenţionare” privind o hotărâre a Consiliului Local de la finele lunii octombrie, iniţiată de viceprimarul Adrian Tudor, hotărâre care ar fi nelegală. Practic, Banţa s-a sucit după ce a văzut că toată lumea a înţeles din postarea sa că primarul nu își face treaba.    

Reporter: Ce v-a determinat să lansaţi acel ultimatum primarului de la Târgu Jiu?

Victor Banţa: Nu e vorba de ultimatum, se înţelege greșit. Este o atenţionare asupra faptului că eu am depus pe data de 24 noiembrie și la primar, și la Consiliul Local, și la Instituţia Prefectului procedura prealabilă asupra hotărârii nr.430 din 28/10/2017 a Consiliului Local. Acea hotărâre se referă la achiziţia unui teren pe Axa Brâncuși pentru un parc tematic, niște galerii de artă, etc., hotărâre care iniţial a fost introdusă pe ordinea de zi de către iniţiator, viceprimarul Adrian Tudor, sub forma unui teren nominalizat, cel al fabricii de confecţii. După care, consilierii noștri PNL s-au revoltat, au contestat, a fost modificată și reintrodusă, fără să se mai specifice că este un teren anume, dar în continuare că este vorba de achiziţia unui teren de către primărie printr-un credit, printr-un împrumut. Legea spune că singurul iniţiator este primarul și doar primarul pentru achiziţia de împrumuturi. O consider nelegală și pentru că Direcţia Economică a fost desemnată să achiziţioneze împrumutul, iarăși este nelegal. Am vorbit în interiorul PNL și am spus că este nelegală și să aibă grijă. Mi s-a adus la cunoştinţă că s-a corectat. Nu s-a corectat. 

Rep.: În postarea dvs. de pe Facebook sugeraţi că primarul nu își face treaba...

V.B.: Nu. Asta înţelegeţi dvs. Eu nu spun asta.

Rep.: De ce nu aţi explicat atunci la ce vă referiţi?

V.B.: Ce să explic? Să spun asta pe Facebook?! Am văzut într-un context, într-un grup, că se făceau tot felul de afirmaţii aiuristice, și am spus că am răbdare până în ianuarie 2018 și atunci pot să explic. Pentru că după 28 decembrie trec termenele legale, iar procedura prealabilă e făcută de mine și dacă ar face-o prefectul ar trebui să se suspende de drept hotărârea până se judecă, și aștept răspuns de la prefect. Și dacă primarul ar fi contestat și ar fi cerut de la prefect același lucru, de asemenea prefectul era obligat să facă acest lucru. Eu asta fac, vin în sprijinul primarului și arăt un punct de vedere care a picat în deja în derizoriu.

Rep.: Și atunci care era sensul afirmaţiei că aveţi răbdare cu primarul până la 1 ianuarie 2018?

V.B.: Adică cu situaţia... asta este o exprimare pe scurt. Am răbdare cu situaţia în care se află noul primar vizând această hotărâre. Alt înţeles nu trebuie să aibă. Și eu nu am afirmat alte lucruri. Dacă cineva dorește să dea o tentă de așa manieră, nu de la mine.

Rep.: Cum aţi caracteriza activitatea primarului în aceste luni scurse de la câștigarea alegerilor?

V.B.: Este un primar care este obstrucţionat de către Consiliul Local, prin majoritatea existentă acolo, fapt cu care nu sunt de acord. Este un primar care are nevoie de sprijin, din partea societăţii civile în primul rând, pentru că din partea partidului are tot sprijinul. Și este un primar care este cel mai important primar al PNL și exponentul în Târgu Jiu și în judeţul Gorj.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: